Kolarov: Nismo krivi samo Bane i ja

Otvorio se

Kolarov: Nismo krivi samo Bane i ja

Fudbal -
Defanzivac Mančester sitija prihvata krivicu za poraz od Belgije, ali nije potpuno zadovoljan činjenicom da je, uz Branislava Ivanovića, označen kao jedini krivac

Fudbalska reprezentacija Srbije upisala je u Skoplju posle meča sa Makedonijom i drugi uzastopni poraz u kvalifikacijama za SP. Defanzivac reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov bio je nezadovoljan rezultatom, ali i celokupnom situacijom oko nacionalnog tima.

Kolarov je prvo prokomentarisao dešavanja vezana za Branislava Ivanovića.

"Iskreno, ne može mene da dotakne to što se desilo sa Banetom. Šta reći? Ne radi se o meni, tako da šta god kažem, biće glupo. Samo sam dobio informaciju da ne idemo na konferenciju, ali nismo dobili obrazloženje zašto je tako - rekao je Kolarov".

Defanzivac Mančester sitija prihvata krivicu za poraz od Belgije, ali nije potpuno zadovoljan činjenicom da je, uz Branislava Ivanovića, označen kao jedini krivac.

"Normalno je da ne mogu da "uhvatim" mlađe igrače, poput Mijailovića...normalno je da smo Bane i ja odgovorni za poraz, ali mislim da je kritika da smo nas dvojica bili krivi za poraz. Ne mogu dva igrača da budu kriva. Sigurno je da imamo krivicu i veliki deo odgovornosti, jer igramo u velikim klubovima i normalno je da će da se uhvati za nas selektor, a ne za igrače koji imaju po 20 godina".Kolarov je na kraju rekao da srpska reprezentacija mora još dosta da radi kako bi napredovala.

"Ne možemo uvek da se "vadimo" na to da imamo mladu selekciju. I ti mlađi igraju u svojim klubovima i veliki su talenti. Vidi se da si igrač i sa 20 i sa 26 godina. Fudbal je ozbiljna stvar i tako mora da se pristupi svakoj utakmici i svakom treningu. Moram mnogo da se radi da bi se uspelo, jer ništa nije slučajno. Makedonija je srećno došla do penala, ali ni mi nismo zaslužili da pobedimo", zaključio je Kolarov.

Dok fudbalskom čaršijom kruže razne priče o navodnom sukobu fudbalera Čelsija i stratega nacionalnog tima, Ivanović ili nije želeo da priča o tome ili je jednostavno sve to obična izmišljotina.

"Mislim da vam je selektor objasnio i dao razloge. To su pravi razlozi. Možda je to bila šok terapija koja nije uspela. Iskreno u trenutku između sastanka i utakmice je bilo malo vremena pa sam pokušao da to što pre prebrodim i pomognem ekipi da se pripremi".

Kako to i dolikuje kapiten je stao u odbranu krivca za jedanaesterac Nenada Tomovića.

"Niko to nije zaslužio, ne samo on. Tomović je sjajan igrač i to pokazuje iz meča u meč. Zaslužuje da igra. Sigurnio je da je zaslužio šansu bez obzira na to da li ja igram ili ne. On što mu se desilo će ga učiniti jačim i daće mu dodatni motiv da svaku novu šansu iskoristi".

Meč nije mogao previše da komentariše Ivanović, jer je kako sam ističe bio koncentrisan na pružanje podrške ekipi.

"Ne mogu da ocenim meč kada ga gledam sa klupe. Dosta stvari se dešava, ideš na zagrevanje, vraćaš se. Koncentrisan si na podršku saigračima. Nažalost, ne možemo da vratimo meč i tri boda. Nažalost, posle dobrog početka sada se situacija promenila nagore. Sve je normalno jer je mlada ekipa. Možemo da pobedimo i naredna dva meča, jer jednostavno ekipa je mlada i sklona oscilacijama", zaključio je Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track