Ferdinand: Rasizam treba da čistimo iz našeg dvorišta

Rio koristi gužvu

Ferdinand: Rasizam treba da čistimo iz našeg dvorišta

Fudbal -
Rio smatra da se FA Engleske ponaša licemerno, jer u sukobu sa Džonom Terijem nije adekvatno zaštitla njegovog brata Antoana

Situacije koje su se mogle videti nakon meča mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu izazvale su dosta negativnih komentara na račun Srbije i poziva na njeno isključenje iz međunarodnih fudbalskih takmičenja.

Mišljenje je izneo i britanski Premijer, kao i ministar sporta, a povodom čitavog slučaja danas se, između ostalih, oglasio i defanzivac Mančester Junajteda Rio Ferdinand.

Poznat kao veliki zagovornik borbe protiv rasizma, Rio je ipak optužio FA Engleske da se u optužbama prema Srbiji ponaša „licemerno“ jer za rasizam u ovom konretnom slučaju nisu bili odgovorni engleski fudbaleri, kao što je to bio slušaj sa Džonom Terijem, koji je posle sukoba odbijo da se rukuje sa Rijovim rođenim bratom Antoanom.

„Mnogi tek sada glasno govore o rasizmu. Kako se ne radi ni o kome iz naše zemlje, sada svi glasno kritikuju.Evo i Premijer je pričao o situacijama sa meča mladih selekcija. Poručujem mu da prvo počistimo svoje dvorište pre nego što krenemo da držimo predavanja o moralu.“, napisao je na Tviteru fudbaler Mančester Junajteda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track