Ivanović: Mihajloviću, ne glumi patriotu, radiš za menadžere
Foto: REUTERS

Sukob u svlačionici

Ivanović: Mihajloviću, ne glumi patriotu, radiš za menadžere

Fudbal -
Fudbaleri zamerili selektoru Siniši Mihajloviću što, pod izgovorom rodoljublja, forsira igrače pojedinih agenata

Puklo!Sukob selektora fudbalske reprezentacije Srbije Siniše Mihajlovića i kapitena Branislava Ivanovića tinja još od meča protiv Belgije, a sve leži u ličnom animozitetu njih dvojice. Prema rečima našeg izvora, defanzivac Čelsija zamerio je Mihi na tome što je njega i Aleksandra Kolarova javno optužio da su odgovorni za poraz od Belgije, a prebacio mu je i na „lažnom patriotizmu, zasnovanom na poslovima s raznim menadžerima“.- Ivanoviću i Kolarovu je zasmetalo što ih je Miha javno okrivio za poraz protiv Belgije, pa su mu po dolasku u Staru Pazovu rekli kako je to mogao da uradi na daleko suptilniji način. Od tada sukob tinja, a kulminacija se dogodila pred duel s Makedonijom. Mihajlović je ponovo počeo da viče na igrače, na šta su mu oni odgovorili: „Nemoj da vičeš na nas. Ti si šef, to je jasno, ti odlučuješ o svemu, ali nemoj da glumiš nekog patriotu, jer znamo šta radiš i zašto si ovde“. Usledile su psovke i Ivanović je izbačen iz prvog tima - kaže izvor Kurira i nastavlja:- Bane mu je rekao da će se uvek odazvati pozivu, a sad da li će ga pred utakmicu zaboleti zadnja loža, to je već druga stvar. Ovde nije reč o izolovanom sukobu, već o neslaganju sa sistemom koji traje godinama, a u kojem se protežiraju igrači određenih menadžerskih agencija.

Četvorka vedri i oblačiPrema rečima našeg izvora, u Fudbalskom savezu Srbije postoji sistem po kojem se u nacionalnom timu forsiraju igrači koje zastupaju Fali Ramadani, Pini Zahavi, Serđo Berti i Vlada Lemić. Njih četvorica godinama rade zajedno i krake su razgranali ne samo u srpskim klubovima već i u vodećim evropskim ekipama poput Čelsija, PSŽ, Mančester sitija, Fjorentine... U fudbalskim krugovima postoji i izreka da na Stamford bridžu ne može kiša da padne a da ne pita Lemića.

Palma: I Ribar bi ih dobio Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma zgrožen je porazom fudbalera u Skoplju.- Siguran sam da bi fudbaleri Ribara, najvećeg sela u Jagodini, pobedili našu reprezentaciju. Siguran sam da će se građani Srbije zbog toga sekirati narednih deset dana, a za njih je to samo jedan u nizu slučajeva za zaborav. Mi koji nešto radimo u sportu moramo da podignemo svoj glas i kažemo: „Ej, ne možete tako da se igrate, vi koji ne znate koliko miliona evra imate, a Srbija vas je naučila sportu“ - rekao je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track