Dačić i Vučić na čelu Saveta za borbu protiv nasilja

Dačić i Vučić na čelu Saveta za borbu protiv nasilja

Fudbal -
Ranije danas, ministarka omladine i sporta Alisa Marić najavila je da će na sednici Vlade zatražiti da se ponovo formira Nacionalni savet za borbu protiv nasilja u sportu

BEOGRAD - Vlada Srbije imenovala je danas premijera Ivicu Dačića za predsednika Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca na sportskim priredbama, a za njegovog zamenika, prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

"Nacionalni Savet za borbu protiv nasilja na sportskim priredbama uskoro će raspravljati o nedavnim incidentima na utakmici mladih fudbalskih reprezentacija Srbije i Engleske", navodi se u saopštenju.

"Na sednici Vlade tražiću hitno formiranje Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja u sportu, da se incidenti na sportskim borilištima ne bi ponavljali. Inicijativa je već bila u redovnoj proceduri, ali smatram da poslednji dogadaji na fudbalskoj utakmici u Kruševcu nalažu hitnost delovanja po ovom pitanju. Borba protiv nasilja na sportskim manifestacijama jedan je od prioriteta Ministarstva na cijem sam celu", navela je Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track