Del Boske: I Inijesta zaslužuje "Zlatnu loptu"

Zlatna lopta

Del Boske: I Inijesta zaslužuje "Zlatnu loptu"

Fudbal -
Inijesta bi mogao da osvoji titulu najboljeg fudbalera, kao i Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Falkao, ocenio je Del Boske

Selektor španske fudbalske reprezentacije Visente del Boske izjavio je da i Andres Inijesta zaslužuje da dobije Zlatnu loptu."Inijesta bi mogao da osvoji titulu najboljeg fudbalera, kao i Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Falkao", ocenio je Del Boske u intervjuu "La stampi".Selektor aktuelnog svetskog i evropskog prvaka istakao je da je u fudbalu "kao i u životu, ravnoteža najvažnija stvar".

"Svi mi tokom karijere trpimo neuspehe i poraze, ali to je sastavni deo života. Ne možete uvek da pobedjujete. Fudbal takođe, donosi puno razočarenja i izgubljenih iluzija. Zato je uspostavljanje ravnoteže najbolje rešenje", rekao je Del Boske, koji je u Italiji dobio priznanje Lidholm za fudbalsko umeće i taktiku.

Del Boske je skromno naglasio da uspehe na čelu španske selekcije pre svega, treba da zahvali "sreći koja ga je dovela na mesto selektora" u trenutku kada je tim činila prava niska fudbalskih bisera.

"Srećan sam što sam na neki način doprineo da u ovako teškom vremenu za zemlju, naši fudbaleri donose radost našem narodu", rekao je Del Boske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track