Zvezda razbila BSK 7:2 na Marakani

Jelen Superliga

Zvezda razbila BSK 7:2 na Marakani

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde lako su savladali Borčane i vratili se na drufgu poziciju na tabeli, iza Partizana, koji ima dva boda više

Fudbaleri Crvene zvezde do vrha su napunili mrežu BSK-a iz Borče i trijumfom od 7:2, zadržali korak za vodećim Partizanom, koji je posle pobede nad Radom 1:0 pred početak meča na Marakani imao pet bodova prednosti.

Za ono što se videlo na Marakani, najlakše je upotrebiti frazu, koja kaže da su se golovi nizali "kao na traci".

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković posle ubedljive pobede rekao je da je zadovoljan načinom na koji je ekipa reagovala posle poraza od Spartaka u prethodnom kolu.

"Posle poraza u Subotici 3:0 očekivao sam reakciju ekipe i raduje me što je ona bila maksimalna i u smislu pristupa i u smislu rezultata. Ostvarili smo zaista visoku i važnu pobedu, tim je dokazao da može da se vrati i posle vrlo neugodnog perioda za nas" rekao je Janković na konferenciji za medije.

On je čestitao Borčancima što se nisu "zatvorili" na Marakani.

"Čestitam igračima BSK-a na fer i korektnoj utakmici. Zaista smo više nego dobro otvorili ovaj meč, a posle toga nismo stali već smo tokom svih 90 minuta tražili gol više. Okrećemo se novim duelima jer ritam stalnih gostovanja iigranja sredom i subotom nastavlja se u Kuli na Kup duelu", zaključio je Janković.

TOK MEČA

90+3. minut - 7:2, Maksimović... Nastavlja se goleada na "Marakani". Potop gostiju potvrdio je Nikola Maksimović golom koji je postigao glavom posle centaršuta sa leve strane. I njemu je to, kao i Asamoi i Pantiću, prvi gol u dresu Zvezde.

88. minut - 6:2, Bošković... Zaspali su ponovo Maksimović i Pantić, što je iskoristio napadač gostiju da prođe između para štopera i lako matira Kirovskog.

81. minut - 6:1, Pantić... I novajlija iz Rada je postigao "prvenac" za Zvezdu. Ponovo je Milijaš sjajno ubacio loptu iz kornera, pravo na glavu mladom reprezentativcu Srbije, koji se u skoku "poklonio" i ostavio Kovačevića bez šanse da zaustavi let lopt u mrežu.

68. minut - 5:1, Asamoa... Prvi gol od dolaska u klub postigao je Natanijel Asamoa. Zvezdin Ganijac je pobegao čuvarima, izbegao ofsajd na pas Milivojevića, uspeo je da uz dva dodira umiri loptu i pošalje je iza leđa Kovačevića. Tom prilikom došlo je i do sudara Asamoe i golmana Borče, pa se Zvezdinom napadaču ukazuje lekarska pomoć.60. minut - 4:1, Sotirović... BSK je, konačno, postigao gol i smanjio ubedljivu prednost crveno-belih. Đukić se na sredini terena izborio za loptu, a onda je poslao savršen pas u prostor ka Sotiroviću, kasnio je Pantić, zaostao je i Maksimović, a napadač Borče je iskusno, varkom tela prevario Kirovskog i poslao loptu u prazan gol.

46. minut - Igra i ubedljiv rezultat pre svega omogućio je Jankoviću da već na poluvremenu izvrši dve izmene, pa su tako na terenu Asamoa i Vešović, a izašli su Milunović i Mikić.

Drugo poluvreme 40. minut - , 4:0, Milunović... Nastavlja se goleada na "Marakani" na samo jednoj strani terena. Presing crveno-belih na polovini Borče dao je rezultat. Milivojević je oduzetu loptu poslao ka Mudrinskom, ovaj "odložio" ka Milunoviću, a levonogi napadač domaćeg tima majstorski je pogodio dalji ugao gola Kovačevića koji je paradom samo ulepšao momenat.

37. minut - 3:0, Mudrinski... Gosti su pred rezultatskom katastrofom. Novi pogodak za crveno-bele postigao je Mudrinski, glavom na centaršut Nikole Maksimovića sa desne strane. Uhvatio je napadač Zvezde Kovačevića na "krivoj nozi".18. minut - Gosti su prvi put zapretili. Sotirović se našao u prilici, ali je Kirovski pravovremenom reakcijom odbranio svoj gol. 13. minut - Malo je nedostajalo da Zvezda uveća prednost posle udarca Milijaša sa ivice kaznenog prostora. Golman Ljubo Kovačević je nekako uspeo da zaustavi taj pokušaj, ali je odbio loptu samo do Milunovića, koga je u psolednjem trenutku osujetio jedan defanzivac Borčanaca.

5. minut - 2:0, Mikić... Favorit je silovito krenuo, već je udvostručio prednost. Strelac je asistent kod prvog gola, Mikić, koji je bio najbolji u skoku psole kornera Milijaša i loptu glavom poslao u mrežu. Loše su toj situaciji reagovali igrači Borče, ostavili su Mikića potpuno samog na petercu što je on maksimalno iskoristio.

2. minut - 1:0, Dimitrijević... Bolji početak utakmice crveno-beli nisu mogli da zamisle. Lep gol je postigao Dimitrijević, pošto je sačekao centaršut Mikića na "drugoj stativi". Lopta je preletela nekolicinu defanzivaca gostiju, pala na nogu veznom fudbaleru Zvezde, a on, ne čekajući da padne, je smestio u gol.Crvena zvezda: Kirovski, Mikić, Pantić, Maksimović, Mladenović, Dimitrijević, Milijaš, Milivojević, Milunović, Kasalica. Trener: Aleksandar Janković.BSK Borča: Kovačević, Bošković, Planić, Ćesarević, Milojević, Čelebić, Stančeski, Jovanović, Savković, Đukić, Sotirović. Trener: Goran Milojević.

http://www.youtube.com/watch?v=3SU1Qwwagec

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track