Miha: Odlazim ako nas nema u Brazilu

Nije tu zbog para

Miha: Odlazim ako nas nema u Brazilu

Fudbal -
Ne bojim se, savest mi je čista... Kao trener ne mogu da ostanem ako ne ostvarim cilj, jer nisam došao u Srbiju da kradem i uzimam pare, već je to za mene čast, kaže Mihajlović

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da na tu funkciju nije došao zbog novca i potvrdio da će otići ako se ekipa ne kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Brazilu.On je istakao da je njegova savest čista i da nema nikakav problem da se analizira njegov rad i učinak reprezentacije u kvalifikacijama.

"Cilj FSS jeste jedno od dva naredna velika takmičanja, ali moj je da se sada kvalifikujemo. Ja kao trener ne mogu da ostanem ako ne ostvarim cilj, jer nisam došao u Srbiju da kradem i uzimam pare, već je to za mene čast. Mogao sam da imam i ugovor od četiri godine, ali nisam prihvatio. Ipak i da je bilo tako, opet bih rekao da ću da odem posle dve godine ako se ne kvalifikujem za Mundijal", rekao je Mihajlović.

On je istakao da ga ne čudi, što je posle poraza od Belgije i Makedonije u kvalifikacijama, postao glavna meta kritika javnosti.

"Moj rad zavisi od rezultata. Ako ih imam onda sam najbolji, ako ne onda sam najgori. To je normalno i svuda u svetu je tako. Posle 20 godina u fudbalu oguglao sam na to. Imam svoj cilj i put kojim idem, verujem u to", kazao je on.

Poraz od Makedonije više boli

Mihajlović je dodao i da nema problem da FSS analizira dosadašnji učinak reprezentacije u kvalifikacijama."Prvi put čujem za to, ali nije problem da analiziramo. Ne znam o čemu da pričamo, stručno, ili da pričamo na neki drugi način. To bi trebalo njih da pitate. Neko kad ima čistu savest, nema čega da se boji, kaže istinu i gotovo", jasan je on.

Selektor se složio da rezultati u poslednja dva meča nisu bili zadovoljavajući."Poraz od Belgije je previsok po onome što smo pokazali na terenu. Igrali smo odlično 60 minuta, a poslednjih 30 nismo izgledali kao ekipa. To me najviše boli. Protiv Makedonije došlo je do psihološkog pada, a ušli smo i sa malo straha u meč. Tu utakmicu nismo odigrali kao ove prethodne. Poraz protiv Makedonije sigurno više boli od onog protiv Belgije zbog načina na koji je došlo do njega", istakao je on.Nema ličnih problema s Kolarovim i Ivanovićem

Mihajlović je rekao i da nema nikakav lični problem sa Aleksandrom Kolarovim i Branislavom Ivanovićem, koje je protiv Belgije "prozvao" zbog previše ofanzivne igre.

Na sledećoj utakmici u Skoplju, Kolarov je bio u startnoj postavi ali sa drugim brojem na dresu, dok je Ivanović ušao u igru u drugom poluvremenu. Prema rečima selektora, više puta je razgovarao sa obojicom.

"Rekao sam da nikad neću da se naljutim, ako primimo gol ili igrač pogreši sa pasom. Ako ne ispuni ono što smo se dogovorili, onda ću da se naljutim. Mi nismo reprezentacija koja može nešto da reši na individualni kvalitet. Možemo da pobedimo ako je jak kolektiv, ako svi rade po dogovoru, imamo šansu da pobedimo. Ako imamo jednog ili dvojicu koji to ne rade, onda se desi ono što smo imali poslednjih 30 minuta protiv Belgije", istakao je Mihajlović.

On je objasnio da je kritika na račun dvojice najiskusnijih bila konstruktivna."Ivanović je naš kapiten, samo treba da radi ono što mu se kaže. Ne želim da njih dvojica dobiju utakmicu, već da je ne izgube. Odlično je ako Kolarov da gol iz slobodnog udarca ili Bane dođe i postigne gol iz kornera. Oni su bekovi, a ne krila, trebalo bi da brane svoj gol. Svako od njih ima funkciju u timu i to bi trebalo da ispune. Ako ne ispune, onda to moram da kažem. Tako je i za sve ostale", dodao je on.Kodeks, aplauz i hrvatska himna

Prema kodeksu o ponašanju koji su svi reprezentativci potpisali još letos, predviđeno je da aplauzom pozdrave protivničku himnu, a Mihajlović je kazao da bi tako trebalo da bude i protiv Hrvatske.

"Videćemo kada dođe do toga, do marta ima još vremena, ko živ, ko mrtav. To nema nikakve veze sa Hrvatima i Belgijancima, to je naše. Bez obzira sa kim igramo, trebalo bi tako da se ponašamo", naveo je on.

Mihajlović je dodao i da još veruje u plasman na Mundijal, iako sada Srbija zaostaje šest bodova za Belgijom i Hrvatskom.

"Verujem da imamo šanse, ima još šest utakmica do kraja. Ako odigramo kao protiv Velsa i većim delom meča protiv Belgije, možemo sve. Ako igramo 30 minuta kao protiv Belgije ili uplašeno protiv Makedonije, onda su nam male šanse. Ko to kaže da Srbija ne može da pobedi Hrvatsku u Hrvatskoj. Dok nas matematika ne izbaci, ja verujem i moji će igrači da veruju u plasman. Pokazali smo da svakog možemo da pobedimo, ali i da izgubimo", zaključio je Mihajlović u intervjuu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track