Janković: Reakcija Rouza je bila povod za incidente

Janković: Reakcija Rouza je bila povod za incidente

Fudbal -
Rouz je u poslednjim trenucima utakmice igrane pre nedelju dana, posle gola Engleske za 1:0, pokazao srednji prst publici, nakon čega je došlo do koškanja i udaranja između igrača obe ekipe

BEOGRAD - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković ocenio je večeras da su incidenti u Kruševcu, na kraju kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Engleske, počeli zbog reakcije gostujućeg igrača Denija Rouza.

"Okidač svega što se desilo na terenu bila je reakcija Rouza. Naravno, ni ponašanje naših igrača kasnije nikome ne koristi", rekao je Janković gostujući u emisiji "Total soker" na SOS kanalu.

Englezi su se kasnije žalili Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) da je na stadionu u Kruševcu bilo i rasizma.

"Istraga unutar Fudbalskog saveza Srbije je u toku. Da bismo mogli da analiziramo druge moramo da analiziramo prvo sebe... Prvi udarac, međutim, dobio je naš golman Aleksandar Kirovski, i to ne jedan nego tri, od dvojice različitih igrača. To je bila prva pesnica koja je "sevnula" na terenu", rekao je Janković posle emitovanog snimka dobijenog od FS Srbije, na kojem se vidi kako engleski igrači udaraju Kirovskog.

"U čitavoj gunguli na terenu učestvovali su i ljudi za koje se ispostavilo da su obezbeđenje engleske reprezentacije", dodao je Janković.

On je istakao da će FS Srbije "sigurno odrediti neke kazne, ali ne na osnovu hajke, već na osnovu istrage".

Janković je kazao da ne treba osuditi Nikolu Ninkovića iz Partizana, koji je prvi prišao engleskim fudbalerima.

"Najlakše je usmeriti svu pažnju ka njemu i osuditi ga. Šta sam imao, Ninkoviću sam rekao. On je već imao izliv nervoze protiv Makedonije, koji ga je umalo koštao crvenog kartona, pa je posle bio zamenjen. U njemu vidim ogroman potencijal, nemamo puno takvih igrača i mislim da ga vredi brusiti kako bi ostao na pravom putu", rekao je on.

"Nikome se, ipak, ne trpi sve, pa ne može ni jednom ekstremno talentovanom igraču od 18 godina. Suština je formirati decu da budu deo jednog sistema", dodao je Janković.

Trener Crvene zvezde rekao je da je porazom u baražu završio svoj posao na mestu selektora mlade reprezentacije Srbije, što je i najavio po dolasku u Zvezdu krajem avgusta.

"Dve godine koliko sam selektor mlade reprezentacije nikada se nismo žalili. Od svojih igrača tražim da se preispitaju i da odbace alibi. Baraž smo igrali bez osam igrača koji su bili sa nama na početku ciklusa, ali se nismo žalili", dodao je Janković.

Srbija i Engleska igrale su u baražu za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu, a oba meča Englezi su dobili sa po 1:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track