Siniša Mihajlović: Sa mnom se ne zajebava
Foto: KURIR

Siniša Mihajlović: Sa mnom se ne zajebava

Fudbal -
Optužbe da mi igraju fudbaleri pojedinih menadžera su bljuvotine. Neću da bilo ko baca ljagu na mene tim odvratnostima

Uporan.Selektora reprezentacije Srbije Sinišu Mihajlovića juče su novinari domaćih medija pojedinačno intervjuisali pet i po sati telefonskim putem. Neki bi rekli da su držanje mobilnog i odgovaranje na slična pitanja bili teška kazna za neuspešnog stratega „orlova“, a drugi bi mogli da zamisle od toga i goru odmazdu za sva nerviranja koja su doživljena u porazima od Belgije i Makedonije.♦ Kako komentarišete spekulacije koje povezuju vašu funkciju, reprezentaciju i igrače menadžera Serđa Bertija i Faljija Ramadanija?- Ja mogu da pričam sa novinarima samo o fudbalu, ali kada se spominju takve bljuvotine... Te bljuvotine, gospodo, vode nas na sud. Zaradio sam odavno i više nego što će mi trebati do kraja života, sve pošteno i svojim radom. Neću da bilo ko baca ljagu na mene tim odvratnostima. Moji advokati uredno prikupljaju sve tekstove koji će morati da se dokazuju, pa kad sve te pare zbog kleveta dobijem na sudu, uplatiću ih u dobrotvorne svrhe. Oko ovih stvari nema zajebancije. Šta će biti rezultat vašeg sukoba sa Ivanovićem i Kolarovim?- Sukoba, posebno fizičkog kao što su neki pisali, nije bilo. Da je bilo toga ili Ivanovićevih reči o tome da on neće da razigrava igrače iz moje menadžerske agencije, verujte da ga ne biste videli na klupi u Skoplju. Moj razgovor s njim i Kolarovim bio je kulturan, pravi fudbalski. Rekao sam im šta mislim o njihovoj igri i kako da bude bolje reprezentaciji, njima, meni, svima. Oni ostaju kapiten i zamenik kapitena ako će da slušaju moja uputstva. Javnost je ipak bila na strani igrača, a protiv vas.- Ne uzbuđujem se zbog toga jer imam svoj cilj i znam put kojim idem. Svestan sam da moja ekipa nema individualni kvalitet i da nas do pobeda vodi samo striktno ispunjavanje zadataka. Ko se ne bude disciplinovano pridržavao dogovora, neće biti u reprezentaciji, bez obzira da li je osvojio Ligu šampiona ili Premijer ligu. To me ne zanima.

Dogovor se poštuje Kakve ste im instrukcije dali za meč sa Belgijom?- I tada, i kada su došli prvi put u Staru Pazovu, i pred utakmicu, i na poluvremenu, najmanje deset puta sam rekao da su oni za mene odbrambeni igrači. Na poluvremenu sam zatražio da se ne ide „grlom u jagode“ kako bismo što pre došli do izjednačenja. Iako smo imali jedan dogovor, nismo ga ispoštovali i to nam se vratilo porazom od 3:0.

Selektor je svetinja Kako su se poštovala uputstva selektora iz vremena kada ste vi bili reprezentativac?- Nikada nisam čuo da je neko od mojih saigrača rekao selektoru ijednu ružnu reč. Poštovali smo ih, mada je možda ponekad dolazilo do iskakanja iz dogovora jer je u timu postojao ogroman individualni kvalitet. Mnogo igrača je moglo samo da reši utakmicu i iz tog razloga je nekad neko mogao da nešto nesvesno uradi na svoju ruku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track