Platini: Činimo sve da pobedimo rasizam

Platini nam daje crveni

Platini: Činimo sve da pobedimo rasizam

Fudbal -
Pre godinu dana dali smo žute kartone Srbiji i Hrvatskoj, a sad ćemo videti šta će disciplinska komisija odlučiti, upozorava predsednik UEFA

Nadrljali smo!Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini zapretio je juče da bi Srbija mogla da se suoči sa oštrom kaznom zbog optužbi za vređanje igrača na rasnoj osnovi prošle nedelje. Platini je naglasio da je UEFA ranije upozorila Srbiju i Hrvatsku zbog navijačkih incidenata.- Pre više od godinu dana dali smo Srbiji i Hrvatskoj žute kartone zbog navijačkih incidenata, sada ćemo videti šta će disciplinska komisija UEFA odlučiti. Dobićemo izveštaj delegata i zvaničnika sa te utakmice. Imamo televizijski snimak i komisija će se baviti time - izjavio je Platini.Mladi engleski reprezentativac Deni Rouz žalio se posle revanš utakmice baraža za prvenstvo Evrope protiv selekcije Srbije 16. oktobra u Kruševcu da je na stadionu Mladost zlostavljan na rasnoj osnovi, a britanski zvaničnici zatražili su teške kazne za srpski fudbalski savez.Mlada reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana na Evropsko prvenstvo pošto je u Kruševcu izgubila od Engleske sa 1:0, a na kraju tog meča sukobili su se igrači, kao i pojedini članovi stručnih štabova dve selekcije.Događanja na kruševačkom stadionu disciplinska komisija UEFA razmatraće 22. novembra, kada bi mogla da bude izrečena i eventualna kazna Fudbalskom savezu Srbije. Nacionalni savez ranije je energično negirao da je na utakmici bilo vređanja gostujućih igrača na rasnoj osnovi.UEFA je 2007. godine kaznila FSS sa 24.000 evra jer su navijači na rasnoj osnovi vređali igrače mlade reprezentacije Engleske.

Teška borba protiv rasizmaPlatini je dodao da UEFA već godinama vodi žestoku borbu protiv rasizma i da ta borba nije nimalo laka.- Često imamo takve slučajeve u brojnim zemljama. Pokušavamo da se borimo protiv toga. Ovo je prava borba, koju vodimo mnogo godina - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track