Kapiten Salvadora optužen za seks sa maloletnicom

Preti mu zatvor

Kapiten Salvadora optužen za seks sa maloletnicom

Fudbal -
Denis Alas, optužen je da je imao seksualni odnos sa 15-godišnjakinjom, zbog čega mu je zaprećena kazna od četiri do deset godina.

Denis Alas, kapiten fudbalske reprezentacije Salvadora, optužen je da je imao seksualni odnos sa 15-godišnjakinjom, zbog čega mu je zaprećena kazna od četiri do deset godina.

U mnogim zemljama, među kojima je i Salvador, seksualni odnos starije osobe sa maloletnom u krivičnom zakonu se vodi kao blaži vid silovanja iako do samog seksa pod prinudom ne mora da bude.

Umesto maloletne devojke na sudu se pojavio njen otac, dok optuženi Alas, nije bio prisutan na prvom saslušanju, mada jeste njegov advokat. On će se, kako prenose tamošnji mediji, u narednih nekoliko dana naći pred sudom kako bi saslušao optužbu.

Alas je upoznao maloletnicu u novembru prošle godine, a intenzivno su se viđali do početka tekuće godine.

Odgovorni u Fudbalskom savezu Salvadora nisu želeli da se izjašnjavaju povodom ovog slučaja, jer je, kako su rekli, to privatna stvar fudbalera. Alas, inače jedan od najpopularnijih fudbalera u državi, kao i njegov klub Luis Angel Firo, nisu se, za sada, oglasili povodom ovog slučaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track