DERBI: Rijova osveta rasistima!

Derbi Čelsi – Junajted

DERBI: Rijova osveta rasistima!

Fudbal -
Ferdinand licem u lice protiv Kola i Terija, koji su mu vređali mlađeg brata Antona. Ferguson ima samo pet pobeda u Londonu

Bitka za Premijer ligu.Na jubilarnom 50. meču sa Čelsijem ser Aleks Ferguson vodiće Mančester junajted ka pobedi koja bi borbu za vrh tabele Premijer lige učinila zanimljivijom. Tradicija najboljeg ostrvskog menadžera na Stamford bridžu nije za pohvalu. Svega pet pobeda „crvenih đavola“ na 25 utakmica u Londonu otkriva da su domaći u prošlosti bili nezgodan rival i mnogo kvalitetnijim ekipama Mančester junajteda od današnje, koja na raspolaganju neće imati Japanca Šinđija Kagavu i našeg Nemanju Vidića. Čelsi trenutno vodi na tabeli sa četiri boda više u odnosu na rivala iz Mančestera.Fudbal će, međutim, na početku derbija Engleske biti u drugom planu. Svi s nestrpljenjem očekuju početak utakmice i susret Rija Ferdinanda i Ešlija Kola, jer su se proteklih meseci oštro sukobljavali u medijima zbog afere oko rasističkih ispada Džona Terija. Ferdinand je, braneći brata Antona, kritikovao Terija, a posebno Kola, koji je zarad klupskih interesa lažno svedočio negirajući da je kapiten Čelsija vređao igrače KPR na rasnoj osnovi.Teri se na kraju pokajao, indirektno priznao krivicu, a Kol se nije oslobodio etikete licemera, jer je zarad sitnih koristi prešao preko uvreda na svoj račun i račun svih tamnoputih fudbalera. Mediji najavljuju da bi štoper i kapiten Mančester junajteda mogao da ignoriše Kola prilikom pozdravljanja igrača dva tima.

Bane Ivanović: Najvažniji meč!Srpski reprezentativac Branislav Ivanović svestan je da bi i najmanju grešku njegove ekipe iskoristili napadači „crvenih đavola“ Vejn Runi i Robin van Persi, koji je u sjajnoj formi.- Moramo biti fokusirani na igru svih 90 minuta i poboljšati svoju koncentraciju. Protiv Šahtjora smo primili gol iz prve šanse, što nam je otežalo nastavak utakmice. Meč s Mančester junajtedom nam je jedan od najvažnijih u sezoni - rekao je Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track