Filip Đorđević: Mihajloviću, tu sam!

Pravo rešenje

Filip Đorđević: Mihajloviću, tu sam!

Fudbal -
Živim za dan kad ću zaigrati za Srbiju i čekam poziv selektora Siniše Mihajlovića

Duga devetka.Centarfor Nanta Filip Đorđević na 12 utakmica druge lige Francuske postigao je isto toliko golova, čime je još jednom podgrejao nade srpske javnosti da imamo napadača za reprezentaciju. Momak koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde nada se pozivu selektora Siniše Mihajlovića za prijateljski meč Srbije i Čilea 14. novembra u Sent Galenu.♦ Očekujete li poziv selektora Mihajlovića?- Čekam poziv! Lagao bih kad bih rekao da se ne nadam razgovoru sa selektorom Mihajlovićem. Imam veliku želju da zaigram za Srbiju - rekao je za Kurir Filip Đorđević.♦ Da li je istina da vas je na meču protiv Monaka gledao Mihajlovićev saradnik Nenad Sakić?- Ne znam. Nisam se video sa Sakićem. Čuo sam da je bio na utakmici.♦ Možete li da pomognete neefikasnoj Srbiji?- Mislim da mogu, ali nisam tip koji sebe hvali. Imao sam peh pre nekoliko godina, kada nisam otišao na EP za mlade. Od tada živim da zaigram za Srbiju. Valjda će mi se sve vratiti.♦ Zašto Srbija ima toliko problema s napadačima?- Gledao sam sve utakmice reprezentacije. Selektor je postavio igru shodno igračima koje ima. Vidi se da Srbija igra bez klasičnog centarfora... Ne gubim nadu kad je Mundijal u pitaju. Tvrdim da Srbija može u Brazil!♦ Da li vam je žao što se niste dokazali u Crvenoj zvezdi?- Jeste... Bio sam mlad, imao sam 20 godina kada je pritisak cele ekipe pao na mene posle nesrećnog poraza od Rendžersa u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Morao sam da odem i ne kajem se, ali uvek ostaje žal. Nije moralo baš tako, ali šta da se radi. Vratiću se, makar da završim karijeru - poručio je Đorđević.

Uskoro Francuz♦ Da li je istina da ćete uskoro postati francuski državljanin?- U januaru stičem pravo na pasoš Francuske. Podneću papire i ostalo je na državi. Verujem da neće biti problema, a to će mi olakšati da ostvarim bolji transfer.

Uspomena od Subašića♦ Imali ste zanimljiv duel s golmanom Monaka, Srbinom iz Hrvatske Danijelom Subašićem?- (smeh) Nije bilo dobacivanja, ali sam od njega dobio koleno u rebra. Više je gledao u mene nego u loptu. Zato je i dobio gol!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track