Jagodina pokorila Marakanu

Superliga Srbije

Jagodina pokorila Marakanu

Fudbal -
Crveno-beli su poveli pogotkom Ognjena Mudrinskog na startu drugog poluvremena, ali su gosti do preokreta i prve pobede u istoriji nad Crvenom zvezdom, stigli golovima Milana Đurića i Dejana Đenića u samom finišu susreta.

Fudbaleri Crvene zvezde neprijatno su iznenadili domaće navijače pošto su u 11. kolu Jelen Superlige poraženi od Jagodine rezultatom 2:1.

Crveno-beli su poveli pogotkom Ognjena Mudrinskog na startu drugog poluvremena, ali su gosti do preokreta i prve pobede u istoriji nad Crvenom zvezdom, stigli golovima Milana Đurića i Dejana Đenića u samom finišu susreta.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković ocenio je da je poraz od Jagodine "bolan i neprijatan", kao i da je sporni penal prelomio meč.

"Ovo je jedan bolan i neprijatan poraz za nas. U prvom poluvremenu vodila se rovovska borba. Imali smo mnogo muke da probijemo blok Jagodine, a kada smo to uspevali, kontrolisali smo utakmicu. Usledilo je, međutim, izjednačenje iz sporne situacije i to je prelomilo meč", rekao je Janković.

"Ovaj poraz ne sme da se odrazi na motivaciju ekipe, jer je motiv dres koji se nosi, a ne protivnik protiv koga se igra", dodao je on.

Na primedbu novinara da igrači ne deluju fizički spremno, Janković je odgovorio da ne želi da priča o toj temi i da se "sakriva" iza bilo čega.

Trener Jagodine Simo Krunić ocenio je da su njegovi fudbaleri imali sreće.

"Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, a Zvezda je u drugom brzo povela, posle čega smo mi imali sreće. Imali su mnogo šansi, ali nisu dali još jedan gol. Posle izjednačenja se utakmica otvorila i mi smo uspeli da iznenadimo", rekao je Krunić.

On je istakao da je ovo najbolja partija njegovog tima u sezoni, ali je rekao da ne zna da li ekipa može ovako stalno da igra.

"Pobeda nam mnogo znači za dalji rad. Bila je ovo naša najbolja utakmica ove sezone, ali ne znam da li možemo stalno ovako da igramo. Fudbaleri imaju poseban motiv kada igraju protiv Zvezde", rekao je Krunić.

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Dimitrijević je posle poraza od Jagodine izjavio da su svi igrači u šoku.

"Svi smo u šoku, izgubili smo, idemo dalje", rekao je Dimitrijević odmah po završetku utakmice.

Ključni trenutak utakmice dogodio se kada je sudija Dejan Dimitrijević u 65. minutu posle faula Nikole Maksimovića van šesnaesterca dosudio penal za Jagodinu. Miloš Dimitrijević kaže da nije video da li je bilo penala.

"Iskreno ne znam, sudija je svirao to je njegova odluka videćemo na snimku. dali smo taj prvi gol posle smo imali i stativu, onda primili gol", rekla je "sedmica" Zvezde.

Tekstualni prenos meča

90 + 4 minut - Kraj meča 89. minut - Korner za Zvezdu. Centrirao je Milijaš, ali je uspela Jagodina da izbaci. Posle udarca MIlivojevića novi korner za crveno-bele. Svi igrači osim Vešovića su u kaznenom, Đurić je intervenisao za trenutak. 87. minut - Dejan Đenić, 2:1! Prošao je Popaj Stojanović po desnoj strani, mudro odlučio da pusti Bajkovića da mu priđe skroz, a onda hirurški precizno dodao do Đenića, koji je rutinski pogodio mrežu.65. minut - Milan Đurić, 1:1. Pročitao je Bajković Đurića, odbranio, ali je pritrčao igrač Jagodinaca i poslao loptu u mrežu.64. minut - Penal! Maksimović je odgurnuo bez potrebe Miloša Popaja Stojanovića i sudija je pokazao na 11 metara. Diskutabilna odluka Dimitrijevića, ne zbog faula već da li je pao unutar ili van 16.61. minut - Centrirao je Pantić, a centarfor Zvezde Mudrinski, pogodio je posle udarca glavom stativu.47. minut - Ognjen Mudrinski, 1:0! Aleksandar Pantić je uposlio bivšeg napadača gostiju, koji je bez milosti glavom zatresao mrežu. Dvojica igrača "ćurana" Živanović i Tomić dozvolili su da im bivši saigrač skoči, iako su obojica bili pored njega.46. minut - Od starta je krenula Zvezda žestoko. Luka Milunović je opasno centrirao, ali je upsela da interveniše defanziva gostiju.Drugo poluvreme 45+2 minut - Kraj prvog dela. 33. minut - Odličan udarac Dimitrijevića sa 16 metara, ali je Bondžulić krajnjim naporom izbacio loptu van igre. U nastavku Mudrinski nije uspeo sam na petercu da prihvati loptu.22. minut - Velika šansa za Jagodinu! U prilici se našao Cvetković, ali je zakasnio na pas i odbrana Zvezde se snašla i odbila loptu u korner.9. minut - Imao je Nenad Milijaš priliku da iz slobodnjaka sa nekih 25 metara ugrozi Igora Bondžulića, ali je živi zid nekako zaustavio njegov udarac. Bio je i kratak prekid jer su navijači domaćina laserom ometali čuvara mreže Jagodinaca.

Tok meča

Stadion: Crvene zvezdeGledalaca: 10.516Sudija: Dejan DimitrojevićŽuti kartoni: Milivojević - Valentić, Đenić.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Pantić (od 75. Vešović), Maksimović, Jovanović, Mladenović, Milivojević, Dimitrijević (od 84. Mijailović), Milijaš, Kasalica, Milunović (od 58. Lazović), Mudrinski. Trener: Aleksandar Janković.

JAGODINA: Bondžulić, Valentić, Projić, Živanović, Tomić, Gogić, Lepović (od 62. Đenić), Stojkov, Cvetković, Đurić, Stojanović. Trener: Simo Krunić.

http://www.youtube.com/watch?v=JUitKvxgSWk
http://www.youtube.com/watch?v=sH3dFCUf4uM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track