Inter osvojio Humsku, Tomić pogodio za istoriju

Liga Evrope

Inter osvojio Humsku, Tomić pogodio za istoriju

Fudbal -
Inter pobedio Partizan (3:1), za koji je Nemanja Tomić, postigao 300. gol u evropskim kupovima
1 / 9

Fudbaleri Partizana ni na utakmici 4. kola grupe H u Ligi Evrope ponovo nisu uspeli ni da osvoje bod ali su zato dali gol.

Crno-beli su u Humskoj izgubili sa 3:1 od Intera a kao i u Milanu, i sada je po izabranike trenera Vladimira Vermezovića koban bio Rodrigo Palasio koji je postigao oba gola, dok je treći bio delo Fredija Guarina.

Počasni pogodak za Partizan postigao je Nemanja Tomić u 90. minutu.

Trener Partizana Vladimir Vermezović, posle meča je rekao:

"Razgovarao sam sa Kamarom i tražiću objašnjenje o situaciji kod prvog gola. Igrač njegovih kvaliteta i reputacije ne bi smeo na tavkom mestu da napravi tako neshvatljivu grešku. Posle toga je Inter iskoristio svoju priliku i iskoristio snagu na kontranapade", rekao je Vermezović na konferenciji za medije posle utakmice u Beogradu.

Kamara je izgubio loptu u 51. minutu u svom šesnaestercu posle čega je Inter poveo sa 1:0. Vermezović je kazao da nema šta da zameri svojim igračima.

"Ne mogu da zamerim igračima, dobro smo se držali do primljenog gola, a posle toga su pali na psihološkom planu i nije ih bilo lako podići ih", kazao je on.

Trener crno-belih je istakao da njegova ekipa nije zaslužila ovako visok poraz.

"Možda nismo zaslužili poraz ovako visokim rezultatom, iskustvo intera je došlo do izražaja. Golman Samir Handanović je taj koji je rešio dvomeč, on je pokazao zašto je veliki golman", istakao je Vermezović.

Trener Intera Andrea Stramaćoni izjavio je posle pobede nad Partizanom da je beogradski klub "šetao po terenu" njegove fudbalere, ali da su oni zasluženo postizali golove.

"Mislio sam da se potpuno drugačije ponašamo na utakmici, ali smo prvo poluvreme igrali manje agresivno. U drugom poluvremenu smo zasluženo postigli pogotke, iako nas je Partiazan šestao po terenu i odlično igrao", rekao je Stramaćoni.

Inter je trijumfom nad Partizanom došao do devete uzastopne pobede u svim takmičenjima, a u Ligi Evrope je obezbedio plasman u sledeću fazu.

"Planirali smo da u prvom poluvremenu igramo pažljivo, a u drugom da krenemo jače i pobedimo jer smo zbog toga došli. Niz pobeda nam daje snagu za nastavak sezone, čekaju nas izuzetno teške utakmice. Ovo je jedinstven trenutak, ali on ne treba da nas ponese, dovoljno je da napravimo dva pogrešna koraka da se sve to okrene", kazao je Stramaćoni.

Dvostruki strelac za Inter u Beogradu bio je argentinski napadač Rodrigo Palasio, za koga je trener Intera istakao da je on trebao mnogo kasnije da uđe u igru protiv Partizana.

"Palasio je veoma važan igrač za nas, igrač posebnih karakteristika, napadač koji igra i u veznom redu i dobro koristi prilike za gol. Letos smo želeli da ga dovedemo po svaku cenu. On je ovu utakmicu igrao skoro 90 minuta, iako nije tako trebalo da bude", kazao je Stramaćoni.

Fudbaler Partizana Stefan Šćepović rekao je da je njegov tim odigrao dobro protiv Intera ali da nije imao sreće.

"Počeli smo dobro, kontrolisali smo loptu, imali dve dobre šanse u prvom poluvremenu i jednu u drugom, ali onda smo primili gol i to nas je slomilo. Moramo ovo da gledamo sa pozitivne strane: igrali smo otvoreno dva meča protiv Intera, imali veeći posed lopte", rekao je Šćepović.

Partizan je malu utehu našao u tome što je postigao prvi gol ove sezone u Ligi Evrope, svoj ukupno 300. u evropskim takmičenjima. Strelac Nemanja Tomić kazao je da mu to nije preveliko zadovoljstvo.

"Malo sam možda i srećan zbog gola, ali ne mogu da budem srećan jer smo izgubili utakmicu. Ne smemo tako da propuštamo šanse protiv velikih timova kao što je Inter. Oni su znali da kazne naše promašaje. Nadam se da će nam se to vratiti u prvenstvu", rekao je Tomić.

Inter je u dva navrata u prvom poluvremenu spasao golman Samir Handanović koji se složio sa ocenom da su njegove odbrane prelomile meč.

"Partizan je dobro igrao, zaslužio je gol. Intervenisao sam kad je trebalo, ali to je moj posao. Jesu možda zaslužili više. Znali smo i pre dolaska da će ovo biti teška utakmica. Moje odbrane su prelomile meč", rekao je slovenački reprezentativac.

Partizan će u petom kolu gostovati Nefčiju u Azerbejdžanu 22. novembra, kada Inter dočekuje Rubin.

Tekstualni prenos

90. minut - Prvi gol Partizana u Evropi ove sezone. Miljković je centrirao sa same korner linije, Tomić je utrčavao u sredini, šutirao je iz prve i Handanović je konačno bio nemoćan. Ovo je 300. gol za Partizan na evro sceni.

87 minut - Idealna lopta Kasana pravo u putanju Guarina koji je utrčao u sredinu kaznenog prostora i lako je savladao Petrovića za ubedljivih 0:3.

83 minut - Kasano i Palasio u kontri, ali je golman Partizana je paradom spasao mrežu.

77 minut - Izmena u Interu, izlazi Livaja, ulazi Kasano.

76. minut - Guarin je ukrao loptu na polovini Interovog dela igrališta, već tada je Palasio startovao ka golu Partizana, potpuno usamljen, šutirao je još sa ivice kaznenog prostora u suprotan ugao, ali veoma precizno i nemoćan je bio Petrović.

70. minut - Šut Jojića, ali neprecizno.

62 minut - Sjajna akcija Partizana, Stefan Šćepović vraća fantastičnu loptu "kao na tacni" Smiljaniću koji šutira u sam ugao - a Handanović ponovo brani.

55 minut - Žuti karton za Žuana zbog prekršaja nad Miljkovićem. Izmena u Partizanu Kamara izlazi iz igre, ulazi Marko Šćepović.

51 minut - Guarin je oštro centrirao sa desne strane, lopta je pogodila Palasija u grudi i odbila se u mrežu. Potpuno je usamljen bio Palasio ispred Petrovića.

47 minut - Marković je našao Milinkovića koji je krenuo sam ka golu, pokušao je da ubaci u sredinu, umesto toga Guarin je zakačio loptu koja je krenula u mrežu i odbila se slučajno od Handanovića.

46 minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj, Ostojić odmah dobija žuti karton, prvi na utakmici.

Drugo poluvreme

45+2 minut - Kraj prvog poluvremena.

44 minut - Kamara uspeva da dođe do kaznenog prostora Intera, šutira iz okreta ali jako loše.

32 minut - Dve velike šanse za Partizan. Oba puta bio je prekid, a najviši u peterci Intera bio je Ivanov, čije je udarce Handanović zaustavio poslavši loptu u korner.

30. minut - Saša Ilić izlazi iz igre, a na terenu je Miloš Jojić. Kapiten Partizana je povređen, a traku je predao Nemanji Tomiću.

25 minut - Oštar šut Pereire koji je prošao sa leve strane i uputio udarac po zemlji, ali je Petrović dobro "poklopio" loptu.

22 minut - Greška Tomića u srednjem redu Partizana, Livaja šutira sa distance ali pravo u ruke Petrovića.

14 minut - Rana izmena u redovima Intera, Mundigaji je morao da napusti igru jer je osetio bol u mišiću, umesto njega ušao je Gargano

13 minut - Žuan upućuje šut ka golu Partizana ali lopta odlazi daleko iznad gola.

7 - minut - Pokušaj Tomića iz slobodnog udarca, Handanović brani.

4. minut - Šut Šćepovića, ali bez opasnosti po gol Intera.

1. minut - Utakmica je počela, a na tribinama je oko 20.000 navijača. među kojima je i 200 pristalica tima iz Milana. Zanimljivo je da je Inter na teren istrčao u crvenim dresovima, dok je Partizan u tradicionalno crno - beloj opremi.

Trener Partizana Vladimir Vermezović opredelio se za sledeći sastav u meču sa Interom: Petrović, Miljković, Ivanov, Lazevski, Ostojić, Smiljanić, Kamara, Tomić, Ilić, Lazar Marković, Stefan Šćepović.

Andrea Stramaćoni odmaraće Dijega Milita i Antonija Kasana, a na teren stadiona u Humskoj istrčaće sledeća jedanaestorica: Handanović, Zaneti, Silvestre, Alvaro Pereira, Huan, Džonatan, Nagatomo, Kambijaso, Guarin, Mudingaji, Livaja.

Tok meča

"Crno-beli" su u trećem kolu izgubili u Milanu golom Rodriga Palasija u 88. minutu, pošto je Lazar Marković minut ranije propustio da postigne gol u situaciji jedan na jedan.

Partizan čeka 300. evrogol, kao i prvi gol u grupnoj fazi takmičenja Lige Evrope ove sezone. Inter je prošlog vikenda u Seriji A sa 3:1 pobedio Juventus u Torinu i potvrdio sjajnu formu. Partizan je posle ispadanja od Borca (1:2) u Kupu Srbije deklasirao Radnički u Nišu sa 4:0 u 11. kolu Superlige.

Partizan je sa Interom dosada odigrao sedam mečeva i još uvek nema pobedu. Inter je dva puta slavio u Kupu šampiona 1964. (0:2 i 2:1 za Inter), potom jednom u Kupu UEFA 1990. (1:1 i 3:0 za Inter), i jednom u dva prijateljska meča (u Milanu 1965. bilo je 1:1 i 1:0 za Inter u Bolcanu 2007), i meč u Milanu pre dve nedelje (1:0 za Inter).

http://www.youtube.com/watch?v=OEXAQxeTM4s

Tuča navijača na tribinama

Dugo očekivani okršaj između Partizana i Intera u Humskoj imao je svoju neslavnu uvertiru, pošto je pred početka meča došlo do konflikta kod boksa u kojem su smešteni gostujući navijači.

Nekolicina navijača Neroazura je preskočila zaštitnu ogradu i krenula prema pristalicama crno-belih, pozantijoj po nadimku "Zabranjeni", na šta su ovi odgovorili istom merom.

Do kontakta i udaranja pesnicama i nogama je došlo kod same ograde, ali je ubrzo usledila reakcija žandarmerije i dalje širenje sukoba je sprečeno.

Liga Evrope

Grupa A

Anži - Liverpul 1:0 (1:0)

Traore 45'

Udineze - Jang Bojs 2:3 (0:1)

Di Natale 47', Fabrini 83' - Bobadilja 27', Farnerud 65', Nucolo 73'

Grupa BAkademika - Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

Eduardo 28', 70'(pen)

Viktorija Plzenj - Hapoel Tel Aviv 4:0 (2:0)

Kolar 23', 76', Štipek 40', Bakoš 84'

Grupa C

Fenerbahče - AEL 2:0 (2:0)

Kajt 11', Sou 41'

Olimpik Marsej - Borusija Menhengladbah 2:2 (0:1)

Barton 54', Aju 67' - Hanke 19', Arango 90'

Grupa D

Bordo - Maritimo 1:0 (1:0)

Belion 16'

Briž - Njukasl 2:2 (2:2)

Tričkovski 14', Jorgensen 19' - Anita 42', Ameobi 44'

Grupa E

Kopenhagen - Štutgart 0:2 (0:0)

Ibišević 76', Harnik 90'

Molde - Steaua 1:2 (0:2)

Čima 56' - Čipču 21', Latovleviči 37'

Grupa FAIK - PSV 1:0 (1:0)

Bangura 12'

Napoli - Dnjepar 4:2 (1:1)

Kavani 7', 77', 88', 90' - Fedecki 33', Zozulija 52'

Grupa G

Bazel - Videoton 1:0 (0:0)

Štreler 80'

Sporting Lisabon - Genk 1:1 (0:0)

van Volfsvinkel 64' - Plet 90'

Grupa H Nefči - Rubin 0:1 (0:1)

Djadjun 16'

Partizan - Inter 1:3 (0:0)

Tomić 90' - Palasio 51', 75', Guarin 87'

Grupa IAtletik Bilbao - Olimpik Lion 2:3 (0:2)

Erera 48', Aduriz 55'(pen) - Gomis 22', Gurkuf 45', Lakazet 63'

Ironi Kirijat Šmona - Slavija Prag 1:1 (1:1)

Tasevski 3' - Kveuke 24'

Grupa J

Lacio - Panatinaikos 3:0 (2:0)

Kozak 22', 40', Flokari 58'

Totenhem - Maribor 3:1 (1:1)

Defo 22', 49', 77' - Berič 40'

Grupa KBajer Leverkuzen - Rapid Beč 3:0 (1:0)

Hegeler 4', Širle 53', Fridrih 66'

Metalist - Rozenborg 3:1 (1:1)

Tajson 4', Ksavijer 70', Tores 90' - Dokal 42'

Grupa L

Tvente - Levante 0:0

Hanover - Helsingborg 3:2 (1:0)

Diuf 3', 50', Husti 90' - Đurđić 59', Bedoja 67'

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track