Butorović: Vratite nam dva miliona evra!

Vojvodina digla glas

Butorović: Vratite nam dva miliona evra!

Fudbal -
Bata Kankan: Ako država Zvezdi i Partizanu oprosti dug za porez, tražimo da nam se nadoknadi ono što smo uplatili

Neće moći tako!Odluka države da pomogne Partizanu i Crvenoj zvezdi u rešavanju finansijskih problema iznenadila je predsednika Vojvodine Ratka Butorovića, koji ne shvata zašto i njegov klub nema isti status kao beogradski.- Fudbalski klub Vojvodina na ime poreza platio je više od dva miliona evra, a kako vidimo da će država Partizanu i Crvenoj zvezdi oprostiti njihov dug, mi tražimo da nam se novac vrati. Mislim da je svaki dalji komentar suvišan - kaže Bata Kankan, a posle kratke pauze nastavlja:- Nismo hteli da verujemo da na Vojvodinu gledaju kao da ne postoji, ali činjenice su takve. Gospodin Vučić je izjavio da će se fudbalskim i košarkaškim sekcijama Partizana i Zvezde pomoći, a ja kao predsednik SD Vojvodina pitam: Šta je s nama? Zašto nas niko ne spominje? Uvek sam govorio i opet ću reći, mi ne tražimo povlašćen status, već samo da imamo isti tretman kao i svi drugi klubovi.Prvi čovek novosadskog sportskog društva dodaje i da mu je žao što se večiti rivali nalaze u ovakvoj situaciji, kao i da se nada da će se što pre izvući iz problema.- Nama jaka liga treba da bismo napravili jaku reprezentaciju, a za to su nam potrebni jak Partizan i jaka Crvena zvezda. Nadam se da će se ovi klubovi konsolidovati i isplivati iz problema, ali isto tako želim i da mi imamo ravnopravan tretman - kaže Butorović.

Vučić posetio i KK Partizan MTS

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji je obećao podršku večitima, u utorak uveče bio je u prostorijama KK Partizan MTS, gde je razgovarao s čelnicima crno-belih i obećao im pomoć, piše Telegraf. Isto veče Vučić je prisustvovao sada već čuvenoj ponoćnoj konferenciji za novinare na Marakani kada je saopšteno da će Dragan Džajić biti predsednik radne grupe za konsolidaciju stanja u Crvenoj zvezdi.

Ko je napravio toliki dug?Ratko Butorović ne želi da ulazi u problematiku poslovanja Partizana i Crvene zvezde, ali naglašava da se moraju pronaći odgovorni za gomilanje tolikog duga.- Osnovno pitanje glasi: Kako je stvoren toliki dug? Pretpostavljam da neko nekome podnosi finansijske izveštaje i da ti problemi nisu od juče - kaže predsednik Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track