Vesić prisluškivan zbog nameštanja utakmica

Vesić prisluškivan zbog nameštanja utakmica

Fudbal -
Prisluškivanje Vesića, nekada istaknutog člana DS, koji je stranku napustio 2003. godine, pribavljeno je po naređenju istražnog sudije

BEOGRAD - Dojučerašnji savetnik Vladana Lukića, predsednika Crvene zvezde, Goran Vesić, prisluškivan je zbog sumnje da je organizovao nameštanje fudbalskih utakmica.

"Vesić je prisluškivan u akciji razotkrivanja zloupotreba u fudbalu. Tu se sprovodila ozbiljna istraga, kroz koju se došlo i do podataka o brojnim zloupotrebama, za koje se vezuje ovaj već bivši funkcioner Zvezde", kaže izvor upoznat sa istragom.

Osim nameštanja utakmica, Vesić je u predistražnom postupku dovođen u vezu i sa nezakonitostima u prodaji igrača, ali i sa izdavanjem lažnih menica bankama.

"U istrazi su otkriveni i sumnjivi marketinški ugovori koje je Vesić potpisao sa Agrobankom, a došlo se i do saznanja da je privatnu agenciju Vesićeve supruge, Crvena zvezda mesečno plaćala nekoliko hiljada evra. Još se vodi se pretkrivični postupak protiv Vesića", navodi izvor.

Da je Vesić prisluškivan, otkriveno je u aferi prisluškivanja Aleksandra Vučića. Tako je otkriveno da su sporni listinzi poziva sa Vučićevih telefona uzeti kroz obrade Gorana Vesića i advokata Aleksandra Đorđevića.

Vesić je po odlasku iz DS postao aktivan u Košarkaškom klubu Crvena zvezda, da bi u fudbalski klub došao u maju 2009. godine. Bio je član Upravnog odbora sve vreme dok je klubom kao predsednik upravljao Vladan Lukić. Vesić je zatim postavljen za Lukićevog savetnika, a obojica su prošle nedelje, sa celokupnim rukovodstvom, podneli ostavke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track