Zoran Stojadinović: Pobedite kako znate i umete!

Intervju Zoran Stojadinović Budući director

Zoran Stojadinović: Pobedite kako znate i umete!

Fudbal -
Crvena zvezda mora da slavi u Užicu kako bi ostala u borbi za titulu, do kraja treba da ostane minus pet, tvrdi član Radne grupe

Isplanirao titulu, ali kako.Zoran Stojadinović svakodnevno je na Marakani. Budući sportski direktor Crvene zvezde razočaran je poslednjim utakmicama crveno-belih. Sramne predstave u prvenstvu i eliminacija u Kupu nikome ne daju mira.♦ Šta ste rekli treneru Jankoviću posle eliminacije iz Kupa Srbije?- Nas dvojica razgovaramo svaki dan. Neka to ostane u klubu. Svestan sam da ekipa ima mnogo padova i uspona. Očigledno je da ova ekipa nema kapacitet da se nosi sa dresom Crvene zvezde i da igra utakmice svaki treći dan. To za mene nije iznenađenje - rekao je Stojadinović.♦ Da li to znači da ekipa ima limite?- Hm... Hm... Da li ima limite, ili ne... Odigraju jednu jaku utakmicu protiv Partizana, a onda potonu protiv OFK Beograda. Pa vi vidite...♦ Ko će snositi odgovornost za gubitak trofeja u Kupu?- Svaki trofej je dragocen i teško je kada se izgubi. Ako je trebalo da se bira kada ćemo biti poraženi, onda je bolje da se to desilo u Kupu, nego sutra u Užicu, ili za sedam dana protiv Vojvodine. Te dve utakmice su bitnije za klub.♦ Da li trener Aleksandar Janković posle tri poraza iz četiri poslednja meča uživa poverenje Radne grupe?- Naravno! Da nije tako, ne bi sedeo na klupi Crvene zvezde. Možda to zvuči glupo u ovom trenutku, ali je tako.♦ Hoće li na zimu biti rezova u ekipi?- Za takvu odluku potrebno je uraditi duboku analizu, a ona će uslediti tek kada polusezona bude gotova. Sada je najvažnije da do kraja ostane pet bodova minusa u odnosu na Partizan. Moj cilj je da stvorim moćnu Zvezdu od koje će se plašiti drugi timovi. Da igrači budu kao gladijatori. Kao što je nekada bilo.♦ Šta to znači?- Planiram da ove sezone jurim titulu sa Crvenom zvezdom, a ne sledeće.♦ Hoće li onda ipak biti pojačanja?- Dogovor Radne grupe je da o odlascima i dolascima ne pričamo do 1. decembra. Prvo zbog mira u kući, a drugo zbog bodovne razlike. Drugačije ćemo praviti ekipu ako ostanemo u borbi za titulu, a drugačije ako to ne bude slučaj.♦ Šta navijači da očekuju danas protiv Slobode u Užicu?- Tu utakmicu moramo da dobijemo kako znamo i umemo. Da igrači daju maksimum, da ih krasi ona želja kao iz duela s Partizanom.

Nećemo Ninkovića♦ Da li su tačne tvrdnje da Crvena zvezda u januaru dovodi Miloša Ninkovića i Slobodana Medojevića?- Koliko znam, niko iz Radne grupe nije pričao sa njima. Sa moje strane nije bilo kontakata. To je verovatno priča odranije.Potrebni stranci dobri, a jeftini♦ Kakvi su stranci potrebni Zvezdi?- Kvalitetni, a jeftini, da ne koštaju više od 200.000 evra godišnje. Potrebna su nam dva stranca. Igrači poput Dijare i Kastilja, koji bi pravili razliku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track