Luiz Adrijano pauzira jednu utakmicu zbog nesportskog gola

Kazna

Luiz Adrijano pauzira jednu utakmicu zbog nesportskog gola

Fudbal -
Brazilac se oglušio o pravila fer pleja kada je danskoj ekipi postigao pogodak nakon što je domaćinu vraćena lopta

NION - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je napadača Šahtjora iz Donjecka Luiza Adrijana jednom utakmicom neigranja zbog nesportski postignutog gola na utakmici Lige šampiona protiv danskog Nordsijlanda.

Adrijano je u pobedi Šahtjora (5:2) bio trostruki strelac, ali je prvi pogodak postigao suprotno pravilima fer-pleja. Na utakmici u Danskoj prošle nedelje, nakon što su domaći fudbaleri izbacili loptu posle povrede jednog ukrajinskog igrača, Vilijan im je vratio loptu, ali je Adrijano prekinuo njegovo dodavanje, zaobišao iznenađenog golmana i ubacio loptu u mrežu.

Sudija je priznao pogodak, a igrači Nordsjilanda žestoko su reagovali na nesportski potez brazilskog napadača.

Trener Šahtjora Mirčea Lučesku pokušao je kasnije da opravda svog fudbalera tvrdnjom da je reagovao instinktivno, a kapiten Darijo Srna protumačio je da je njegov saigrač nesvesno dospeo u centar pažnje.

Šahtjor je u veoma teškoj E grupi Lige šampiona već obezbedio plasman u osminu finala, a Adrijano će zbog kazne UEFA propustiti meč poslednjeg kola 5. decembra u Donjecku, kada njegov klub dočekuje torinski Juventus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track