Junajted teško do bodova, Čelsi ponovo remizirao

Premijer liga

Junajted teško do bodova, Čelsi ponovo remizirao

Fudbal -
Junajted i Siti zabeležili pobede i najavili međusobni duel, Rafa i dalje čeka pobedu sa Čelsijem

LONDON - Fudbaletri Mančester Junajteda savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Vest Hema sa 1:0 i zadržali vođstvo na tabeli engleske Premijer lige.

Tim Aleksa Fergusona zabeležio je očekivanu pobedu, ali je do bodova došao posle mnogo problema, jer su gosti pružili izuzetno snažan otpor. Gol odluke na Old Trafordu pao je još u prvom minutu, kada je mrežu zatresao Robin van Persi, i sve je pokazivalo da će Vest Hem pretrpeti debakl.

Od toga, međutim, nije bilo ništa, jer je tim iz Londona organizovanom i požrtvovanom igrom zatvorio prilaze golu i malo je nedostajalo da velikom favoritu "otkine" bod.

Nakon "tesne" pobede, 11. ove sezone, Mančester Junajted na čelu tabele i dalje ima bod prednosti nad aktuelnim šampionom Mančester Sitijem, koji je takođe uz dosta muke slavio u gostima protiv neugodnog Vigana (2:0).

Domaćin je dugo odolevao favorizovanom rivalu, a otpor je srušen u drugom poluvremenu za samo tri minuta, kada su mrežu zatresli Baloteli i Milner.

Srpski reprezentativac Matija Nastasić je u dresu Sitija odigrao celu utakmicu, dok je Aleksandar Kolarov ušao sa klupe u 68. minutu zamenivši napadača Aguera.

Čelsi je pod vođstvom novoangažovanog menadžera Rafaela Benitesa zabeležio i drugi remi. Nakon 0:0 u nedelju protiv Mančester Sitija, zvanični prvaci Evrope večeras su na Stamford Bridžu ponovo bili neefikasni i protiv gradskog rivala Fulama odigrali razočaravajuće bez golova.

Čelsi, u čijem dresu je ceo meč odigrao Branislav Ivanović, sada već zaostaje sedam bodova za liderom Junajtedom.

Totenhem je pobedio Liverpul (2:1) i verovatno ga otpisao od borbe za visok plasman, dok je Arsenal osvojio značajan bod na gostovanju Evertonu (1:1).

Rezultati 14. kola:

Mančester Junajted - Vesthem 1:0 (Van Persi 1)

Vigan - Mančester Siti 0:2 (Baloteli 69, Milner 72)

Sautempton - Norič 1:1 (Lamber 33 - Snodgras 45)

Stouk - Njukasl 2:1 (Vokers 81, Džerom 85 - Sise 47)

Svinsi - Vest Bromvič Albion 3:1 (Miku 9, Rutlidž 12, 39 - Lukaku 45+3)

Totenhem - Liverpul 2:1 (Lenon 7, Bejl 16 - Bejl autogol 72)

Čelsi - Fulam 0:0

Everton - Arsenal 1:1 (Felaini 28 - Volkot 1)

Odigrano juče: Aston Vila - Reding 1:0, Sanderlend - Kvins Park Rendžers 0:0.

Tabela: Mancecster Junajted 33 boda, Mančester Siti 32, Čelsi i VBA po 26, Totenhem 23, Everton 22, Arsenal 21, Svonsi 20, Stouk i Vesthem po 19, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track