Zatvorske kazne za huligane u Hrvatskoj

Presuda posle dve godine

Zatvorske kazne za huligane u Hrvatskoj

Fudbal -
Za Dinamove navijače 16 godina zatvora

ZAGREB - Sudske vlasti u Hrvatskoj izrekle su danas zatvorske kazne huliganima koji su pre dve godine u Zagrebu kamenovali i zapalili autobus sa navijačima PAOK-a iz Soluna uoči utakmice fudbalske Lige Evrope protiv domaćeg Dinama.

Mediji prenose da su osmorica mladića dobili do dve i po godine zatvora, a osuđeni su za "opšteopasnu radnju iz mržnje" kojom su ugrozili živote grčkih državljana.

Dvoipogodišnju kaznu zatvora dobili su Gordan Brljević, Mario Brljević, Damir Demirović, Marko Lonjak, Antun Tomić, Matija Šanrodl i Boris Đeferović, Dario Cepić kažnjen je dve godine i tri meseca, dok je Matija Kucek oslobođen jer nije dokazano da je učestvovao u napadu.

Incident se dogodio polovinom decembra 2010. kada je grupa od oko 50 huligana sačekala autobus sa VIP zvanicama grčke ekipe u Novom Zagrebu i zasula ga kamenjem, a potom i bakljama i molotovljevim koktelima.

Autobus je počeo da gori, ali su navijači PAOK-a uspeli na vreme da izađu iz njega. Vatrogasci su intervenisali veoma vrzo, ugasili požar i tako sprečili mnogo veću tragediju, a brzo je intervenisala i policija, pa nije došlo do žešćeg obračuna dve navijačke grupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track