Čelsi se goleadom oprostio od Lige šampiona

Oproštaj evropskog prvaka

Čelsi se goleadom oprostio od Lige šampiona

Fudbal -
Jedina nada Čelsija bila je da ekipa Šahtjora u Donjecku savlada Juventus, ali je Stara dama došla do trijumfa i to autogolom Aleksandra Kučera u 56. minutu.

LONDON - Fudbaleri Čelsija večeras su na svom terenu deklasirali danski Nordsjeland sa 6:1 u šestom kolu Lige šampiona, ali je direktni konkurent Juventus slavio protiv Šahtjora sa 1:0 i tako skinuo "plavce" sa evropskog trona.

Jedina nada Čelsija bila je da ekipa Šahtjora u Donjecku savlada Juventus, ali je Stara dama došla do trijumfa i to autogolom Aleksandra Kučera u 56. minutu.

Ovo je prvi put od osnivanja Lige šampiona da se aktuelni prvak nije plasirao u drugu fazu elitnog evropskog takmičenja.

Nisu Čelsiju pomogli ni raspoloženi Fernando Tores koji je protiv Nordsjelanda postigao dva pogotka, a u strelce su se još upisali i Huan Mata, Oskar, David Luiz i Geri Kejhil.

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović odigrao je celu utakmicu za Čelsi.

Pored sudbine aktuelnog šampiona, oči cele Evrope večeras su bile uprte u stadionu Nou Kamp, gde je Barselona dočekala Benfiku, ali se na kraju mreže nisu zatresle.

Argentinac Lionel Mesi ušao je u igru u 58. minutu, ali nije dostigao i prestigao rekord Nemca Gerda Milera po broju postignutih golova u jednoj kalendarskoj godini. Mesi se u finišu i povredio i ostaje da se vidi koliko je situacija ozbiljna.

Rezultat na Nou Kampu iskoristio je Seltik koji je kod kuće savladao moskovski Spartak sa 2:1 golom Krisa Komonsa u 82. minutu, preskočio Benfiku na drugom mestu na tabeli i plasirao se u osminu finala LŠ.

Ekipa rumunskog Kluža napravila je veliko iznenađenje i u Mančesteru savladala domaći Junajted sa 1:0, ali joj to nije bilo dovoljno za osminu finala, pošto je i Galatasaraj u gostima bio bolji od Brage sa 1:0.

Rezultati i strelci u šestom kolu:

Grupa E:

Čelsi - Nordsjeland 6:1 (Luiz 38. penal, Tores 45, 56, Kejhil 51, Mata 63, Oskar 71 - Džon 46)

Šahtjor - Juventus 0:1 (Kučer 56. autogol)

TABELA:

Grupa: Juventus 12, Šahtjor 10, Čelsi 10, Nordsjeland 1.Grupa F

Bajern - Bate Borisov 4:1 (Gomez 22, Miler 54, Šaćiri 66, Alaba 83 - Filipenko 89)

Lil - Valensija 0:1 (Jonas 35. penal)

TABELA: Bajern 13, Valensija 13, Bate 6, Lil 3.

Grupa G:

Barselona - Benfika 0:0

Seltik - Spartak 2:1 (Huper 21, Komons 82. penal - Ari 40)

TABELA: Barselona 13, Seltik 10, Benfika 7, Spartak 3

Grupa H:Braga - Galatasaraj 1:2 (Mosoro 32 - Jilmaz 58, 78)

Mančester junajted - Kluž 0:1 (Alberto 56)

TABELA: Mančester Junajted 12, Galatasaraj 10, Kluž 10, Braga 3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track