LUDNICA NA ITIHADU: Van Persi u finišu doneo trijumf Junajtedu

Spektakularan derbi

LUDNICA NA ITIHADU: Van Persi u finišu doneo trijumf Junajtedu

Fudbal -
Junajted je u fenomenalnom derbiju imao dva gola prednosti, Siti je u drugom poluvremenu izjednačio rezultat, a maestralni Van Persi je u poslednjim momentima meča doneo veliku pobedu svom timu

MANČESTER - Lider na tabeli, ekipa Mančester Junajteda, pobedila je u derbiju 16. kola Premijer lige gradskog rivala Mančester siti rezultatom 3:2 (2:0).

Siti je bolje otvorio meč, bio znatno agresivniji, ali nije uspeo da kruniše pogotkom svoju dominaciju. Kazna je usledila u šesnaestom minutu kada je Runi nakon sjajne akcije doneo prednost gostima. Od tog momenta Junajted je u potpunosti kontrolisao meč, imao inicijativu i već u 29. minutu uspeo da duplira prednost nakon novim golom fenomenalnog Runija. U drugom delu meča Tevez je zamenio Balotelija i tada je igra Sitija krenula uzlaznom putanjom. Jaja Ture je smanjio prednost Junajteda, da bi u 85. minutu Zabaleta doneo izjenačenje svom timu. Publiku "Itihadu" utišao je Van Persi u 92. minutu.

Junajted je nakon ovog trijumfa povećao bodovnu razliku i sada ima šest bodova više od drugoplasiranog Sitija.

Nakon pobedonosnog pogotka viđene su ružne scene na Itihadu. Razočarani navijači Sitija su tokom proslave gola pogodili Ferdinanda u glavu i raskrvarili ga, a u poslednjoj sekundi meča Karlos Tevez je dobio crveni karton zbog namernog udaranja Fila Džonsa.

http://www.youtube.com/watch?v=Hn69AXrt0Ww
Ostrvu Roberta Manćinija Ligi šampiona
Uživali u spektakularnom derbiju: Tom Kruz i Robert Duval
Uživali u spektakularnom derbiju: Tom Kruz i Robert Duval

Prvu priliku na meču imali su fudbaleri Sitija već u šestom minutu utakmice. Jaja Ture je odlično šutirao sa distance, međutim, njegov udarac je u poslednjem trenutku skrenuo u korner golman De Hea."Građani" su nastavili inicijativu, u dvanaestom minutu Baloteli je propustio sjajnu priliku za pogodak. Kliši je odlično prošao po levoj strani, uputio dobar centaršut u srce šesnaesterca, lopta je išla pravo na volej Balotelija, ali Italijan je očajno odreagovao.U šesnaestom minutu usledila je kazna za poropuštene prilike domaćina. Nakon sjajne akcije koju je započeo Van Persi gosti dolaze do prednosti 1:0. Holanđanin je fenomenalno grudima spustio loptu do Janga, koji prolazi po desnoj strani i nesebično prosleđuje loptu do Runija u sredinu kaznenog prostora. Sjajni napadač je uhvatio Harta na "krivoj" nozi i izuzetno preciznim utarcem u levi ugao doneo prednost svom timu!

U dvadesetom minutu meča usledio je novi problem za menadžera Roberta Manćinija. Naime, kapiten Sitija, Vinsent Kompani, morao je da napusti igru zbog povrede. Njega je zamenio Kolo Ture.

Siti je mogao lako do izjednačenja u 23. minutu, Aguero je prošao kompletnu odbranu gostiju, ali nije imao snage da uputi snažniji udarac u ka golu Mančestera.U 29. minutu usledio je pravi šok na "Itihadu"! Valensija je prosledio loptu do Rafaela na desnu stranu, Brazilac je iz prve uputio pas u šesnaesterac do fenomenalnog Runija koji je prevario odbranu Sitija i bez većih problema uputio udarac u mrežu "Građana" (2:0).

Na startu drugog poluvremena menadžer Junajteda, Aleks Ferguson, bio je prinuđen da izvrši izmenu. Džoni Evans koj je odlično odigrao prvi deo meča, požalio se na povredu pa je u igru ušao Kris Smoling.

Manćini je u igru uveo Karlosa Teveza umesto neprimetnog Balotelija, Argentinac je prvi igrač u istoriji koji je sa oba kluba bio šampion Premijer lige.Tevez je odmah uneo energiju u svoj tim. Siti je preuzeo inicijativu,međutim, usledila je polu-kontra gostiju, Van Persi sjajnim udarcem pogađa stativu, lopta se odbija do Janga koji je šalje u mrežu, ali sudija podiže zastavicu. Sudeći prema usporenom snimku, odluka je bila krajnje diskutabilna.

Samo nekoliko sekundi kasnije usledila je prava drama ispred gola gostiju. De Hea je maestralno odbranio šuteve Silve i Teveza u 61. minutu, međutim, lopta se ponovo odbija do Argentinca koji je nesebično prosleđuje do usamljenog Jaja Turea, a ovaj preciznim udarcem smanjuje prednost Junajteda! (2:1)

Veliku sreću imao je Junajted u 80 minutu utakmice! Silva je uputio snažan udarac u gol Junajteda, lopta pogađa De Heu u rame, zatim okvir gola i izlazi napolje. Samo minut kasnije Zableta je uputio pravu "bombu" sa ivice kaznenog prostora za izjednačenje i pravu erupciju oduševljenja na "Itihadu".

U 92. minutu dosuđen je slobodan udarac za ekipu Junajteda, slobodan udarac za Junajted doneo je oduševljenje pristalicama kluba sa "Old Traforda": izveo ga je Van Persi, loptu je u živom zidu slučajno udario nasri i promenio joj pravac, dovoljno da ona završi u mreži Sitija (3:2).

http://www.youtube.com/watch?v=6cVLJZ9duCA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track