Benitez: Čelsi može da bude prvak Engleske

Optimista

Benitez: Čelsi može da bude prvak Engleske

Fudbal -
Trener Plavaca veruje da njegov tim može do titule najboljeg u Premijer ligi

JOKOHAMA - Menadžer Čelsija Rafael Bentiz veruje da bi trijumfom protiv Korintijansa njegov tim podigao nivo samopouzdanja i pomogao mu da se umeša u šampionsku trku sa rivalima iz Mančestera Junajtedom i Sitijem.

Ekipa Čelsija trenuto se nalazi u Japanu gde je u nedelju očekuje meč sa brazilskim Korintijansom u finalu Svetskog klupskog prvenstva.

"Stalno se govori da imamo trku dva tima, ali svaka ekipa koja pobedi dve-tri utakmice zaredom, dobija na samopuzdanju. Ako ponovimo igru iz polufinala protiv Montereja i pobedimo Korintijans, ovaj tim vrlo lako može da počne da pobeđuje u seriji", rekao je Benitez.

On je dodao da kod igrača vidi želju da mogu da dođu do pehara Premijer lige.

"Kada sam bio u Valensiji imali smo osam bodova zaostatka, ali rekao sam igračima da će osvojiti prvenstvo. Ključan je bio način na koji smo radili. Ubeđen sam sa da će Čelsi svake nedelje biti bolji s ozbirom kako treniramo", poručio je Benitez.

Jedan od najboljih igrača Čelsija u poslednje vreme Huan Mata smatra da su "plavci" došli na pola puta i da nisu završili posao do kraja.

"Došli smo da osvojimo turnir i želimo da budemo prvaci sveta. Znamo da je Korintijans među najboljim timova Južne Amerike i moraćemo da odigramo najbolje što znamo. Partiju koju smo pružili protiv Montereja u polufinalu je fudbal kakav Benitez očekuje da igramo", rekao je Mata.

Finale Svetskog klupskog prvenstva Korintijans - Čelsi na progamu je sutra od 11.30 sati u Jokohamu, dok se u meču za treće mesto sastaju Al Ahli - Monterej (8.30).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track