Đorić: Karadžić mora da ode!
Foto: KURIR

Bata Đora zahteva

Đorić: Karadžić mora da ode!

Fudbal -
Milovan Đorić smatra da je predsednik FSS prevršio svaku meru izborom trenera godine

Ne sviđa mu se odluka!Izbor Dragana Okuke za najboljeg srpskog trenera podigao je mnogo prašine, a najoštriji u kritikama, kao i mnogo puta dosad, jeste Milovan Đorić.Prema njegovim rečima, Tole manipuliše ljudima koji su doneli odluku, a iza svega stoji njegova netrpeljivost prema Miroslavu Đukiću, bez obzira na to što je sam Karadžić izjavio da su njih dvojica u sjajnim odnosima.- Da se odmah na početku razumemo, meni je Dragan Okuka drag, veoma smo dobri prijatelji, bio sam prvi koji je glasao o smeni Miroslava Đukića, ali ovde nije reč o tome. Ovde se radi o izboru najboljeg srpskog trenera i samovolji predsednika Saveza Tomislava Karadžića. Iluzorno je porediti špansku i kinesku ligu, jer je razlika ogromna. Primera je najjače takmičenje u Evropi, a kako sam i sam nekada radio u Kini, znam da je u pitanju sporohodna liga - kaže Đorić i dodaje:- Miroslav Đukić je sigurno naš najbolji trener, ali Tole i njegovi poslušnici odlučuju suprotno, zapravo on manipuliše njima. Tome se mora stati na put i ja sam uveren da će se uskoro dogoditi prevremeni izbori u Savezu i da će ova garnitura otići. Isti taj Tomislav Karadžić ne sme da se pojavi ni na jednom stadionu, evo sad ga neće ni u njegovoj Subotici, pa kakav je to onda predsednik - pita se Đorić.

Đuka od juna u ValensijiZapaženi rezultati koje je Miroslav Đukić ostvario s Valjadolidom ostali su bez nagrade u Srbiji, ali njegov rad se i te kako ceni u Španiji. Upravo zbog toga Đuka bi već narednog leta mogao da preuzme ekipu Valensije, za koju je nastupao kao igrač u periodu od 1997. do 2003. godine.Valensija, koju trenutno predvodi Ernesto Valverde, zauzima 11. poziciju na tabeli Primere, što nije uspeh koji zadovoljava čelnike ovog kluba. Njihova želja je da se „slepi miševi“ vrate u vrh španskog fudbala, a u tu viziju idealno se uklapa Miroslav Đukić.

Omanuli i kod BanetaPrema Đorićevim rečima, FSS je pogrešio i prilikom izbora najboljeg igrača, budući da Branislav Ivanović nije zaslužio to priznanje.- Ivanović je dobar fudbaler, takođe ga poznajem vrlo dobro, ali pitanje je da li zaslužuje nagradu. On nije igrao finale Lige šampiona sa Čelsijem, poražen je u finalu SP i ne vidim po čemu je to poseban. Ove godine nijedan naš igrač nije blesnuo i tu nagradu nije ni trebalo dodeljivati - kaže Đorić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track