Đukić: Sanjam da pada Barselona
Foto: KURIR

Srbine, pokaži se

Đukić: Sanjam da pada Barselona

Fudbal -
Valjadolid večeras (18.00) dočekuje lidera, a trener domaćih Miroslav Đukić veruje da njegov tim može da iznenadi Katalonce

Veruje u čuda!Srpski trener Miroslav Đukić smatra da njegov Valjadolid večeras (18.00) na svom terenu može da napravi veliko iznenađenje i savlada favorizovanu Barselonu. Bivši selektor naše zemlje veruje da ključ pobede leži u dobroj motivaciji ekipe i u hrabrom pristupu protiv tima koji suvereno vlada španskim fudbalskim terenima.Prema njegovim rečima, neophodno je da svoje igrače uveri da i protiv takve ekipe može da se igra, da ne smeju da se povuku i panično brane svoj gol, već da se isprse i pokažu zube protiv velikog rivala.- Svi mi znamo kako će izgledati večerašnji meč - oni će dominirati, jer to uvek rade. Upravo zbog toga neko će pomisliti da je bunker jedino rešenje, ali ja se ne slažem s tim. Protiv Barselone ne smete da se branite, budući da ćete joj time znatno olakšati posao. Morate da odigrate hrabro i pokušate da je pobedite - kaže Đukić i nastavlja:- Ne postoji čovek u Valjadolidu koji ne sanja pobedu nad Barselonom. Svesni smo da neće biti lako, ali ukoliko nisam u stanju da igračima usadim veru u pobedu, pa makar to bila i Barsa, onda nisam za ovaj posao.Miroslav Đukić trener Valjadolida je godinu i po dana, a na 64 utakmice doživeo je svega 14 poraza.

Podrška TituMiroslav Đukić poželeo je sve najbolje treneru Barselone Titu Vilanovi kom je ponovo uočen tumor, zbog čega je podvrgnut novom hirurškom zahvatu.- Kolegi s klupe Barselone Titu Vilanovi želim brz oporavak i da se što pre vrati standardnim obavezama. Stanje u kom se sada nalazi sigurno će biti dodatni motiv fudbalerima Barselone, koji će želeti da pobede za njega - kaže Đukić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track