Najnovije vesti

Džajić: Menadžeri nam više neće otimati decu!

Hrabro i jasno

Džajić: Menadžeri nam više neće otimati decu!

Fudbal
Dragan Džajić poručio da više niko neće moći da mešetari po Omladinskoj školi

Čvrsta ruka.Dragan Džajić je već u prvim danima povratka na mesto predsednika FK Crvena zvezda postavio ispred sebe i svog tima jasne ciljeve. Saniranje dugova, deblokada računa, jačanje kluba u svakom smislu planovi su za koje se zna odranije, ali je revitalizacija Omladinske škole na Marakani i zabrana mešetarenja menadžerima novost.Od odlaska Dragana Džajića iz kluba 2004. godine Omladinska škola je zapuštena, a crveno-bele su bez dinara napustili takvi biseri poput Filipa Đuričića, Đorđa Despotovića, Uroša Radakovića, Gorana Čaušića, Andreja Mrkele...Svojom jasnom porukom Dragan Džajić je talentovanim klincima poput Filipa Jankovića, Veljka Simića, Srđana Mijailovića, Uroša Spajića, Vukana Savićevića poručio šta misli o njihovoj budućnosti u Crvenoj zvezdi.- Više nikada u Crvenoj zvezdi neće se desiti da dečak od deset godina dođe s menadžerom, a potom napusti klub kao da nikada nije ni bio u njemu. Tu ćemo tražiti rešenje uz pomoć FSS. Zvezda ne mora da bude prva, ali uvek mora da bude na nivou - jasno je poručio Dragan Džajić.Predsednik Crvene zvezde otkrio je da zbog loših finansija klub u ovom trenutku ne može da dovede igrače koje bi on želeo.- Zvezda u ovom trenutku nema para da stvori onakav tim kakav bih ja želeo da bude. Imam ljude od poverenja pored sebe, ali ne želim da Zvezda bude prva u lokalu. Zvezda mora da ima tim koji uliva poverenje i to mora da se promeni. Zvezdu više ne smeju da pobeđuju lošiji i da se muči sa protivnicima. Nisam došao ovde da obećavam kule i gradove, to nisam radio ni kada smo bili prvaci Evrope i sveta - rekao je Džajić.

Partizan je dugo vladaoDragan Džajić obećao je da će s večitim rivalom Partizanom graditi gospodske odnose.- Zvezda nije smela da dozvoli da Partizan pet godina zaredom bude šampion i to mora da se promeni. Možda je bilo nepoštenih radnji, ali za to nemam dokaze i neću bilo koga da optužujem. Sve to arhiviram i stavljam ad akta. Voleo sam da ih pobedim kao igrač, ali ćemo i dalje da pijemo kafu i dogovaramo se. Ipak, na terenu će biti žestoko - tvrdi Džajić.

Nisu mi nametali članove UODragan Džajić je objasnio sastav Upravnog odbora.- Nisu mi nametnuti članovi. Nisam morao nikoga da uzmem, ali možete da ispoštujete nešto i da se konsultujete s nekim. Da mi je neko nametnuo nekoga i rekao: „Ovog moraš da uzmeš„, e to ne - kazao je Džajić.

Foto: Dado Djilas
Foto: Dado Djilas

Neki igrači nisu ZvezdiniDragan Džajić je potvrdio priču Nebojše Čovića da mnogi igrači iz prvog tima imaju ugovore nepovoljne po Crvenu zvezdu.- Veliki je broj igrača koji nisu Zvezdini, ne znam ni ja čiji su. Obećavam da ćemo raditi pošteno, a komisija će proveravati sve ugovore da ne uradimo bilo šta van zakona.Stojadinović zna mnogoTrener Aleksandar Janković napraviće spisak igrača na koje ne računa, a direktor Stojadinović dovešće nekoliko igrača uz konsultacije s predsednikom.- Nema razmimoilaženja između mene i Stojadinovića. Direktor će uvek imati moj savet i mišljenje. Od njega očekujem mnogo jer zna dosta igrača. On i ja ne smemo da pogrešimo kada su dolasci u pitanju. Sigurno je samo da nećemo nagomilavati igrače - jasan je Džajić.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...