Laković: Verujemo da će organi UEFA biti objektivni

Laković: Verujemo da će organi UEFA biti objektivni

Fudbal -
Generalni sekretar FSS rekao da su očekivali žalbu

BEOGRAD - Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković rekao je danas da veruje da će disciplinski organi Evropske fudbalske unije (UEFA) biti objektivni uprkos pritiscima kojima su izloženi povodom incidenta na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

"Verujemo u objektivnost disciplinskih organa UEFA, iako se uvek nalazimo pod strahovitim pritiskom, što medija, što drugih struktura, kako iz Engleske, tako i iz drugih delova Evrope. Mi smo činjenice prezentovali Disciplinskoj komisiji UEFA i oni su doneli određenu odluku", rekao je Laković agenciji Beta.

Disciplinski inspektor odlučio je da se žali za sankcije u vezi sa incidentima na utakmica mladih reprezentacija Srbije i Engleske, koja je igrana u Kruševcu 16. oktobra.

"Očekivali smo tu žalbu jer je velika disproporcija odluke u odnosu na ono što je predložio tužilac. Ništa dalje ne mogu da kažem, dobili smo samo obaveštenje o žalbi, a ne konkretni dopis u kome bismo videli obrazloženje", kazao je Laković.

On je dodao da se očekuje da FSS to obrazloženje dobije do 3. januara.

"Obrazloženje očekujemo do 3. januara, a do 8. imamo rok i mi i Fudbalski savez Engleske (FA) da se žalimo. Sačekaćemo da primimo sva dokumenta i onda ćemo utvrditi naš sledeći korak", rekao je Laković.

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Izrealu 2013. godine, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a na kraju meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova obe selekcije. Reprezentativac Engleske Deni Rouz rekao je posle meča da su ga navijači u dva navrata pogodili kamenom, kao i da su ga tokom celog meč u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi.

Disciplinska komisija UEFA je kaznila Fudbalski savez Srbije sa 80.000 evra, a mladu reprezentaciju Srbije sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog nereda na utakmici. Fudbaleri Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić kažnjeni su sa tri utakmice neigranja za bilo koju nacionalnu selekciju, Nikola Ninković sa dve, a Goran Čaušić sa četiri meča. Pored njih, visoke kazne dobila su dvojica trenera srpske selekcije. UEFA je takođe suspendovala reprezentativca Engleske Stivena Kolkera na dve utakmice, a Tomasa Insa na jednu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track