Venger odustao od angažovanja Anrija

Ništa od povratka

Venger odustao od angažovanja Anrija

Fudbal -
Venger je istakao da njegov tim već ima dovoljno napadačkih opcija i da odustaje od pozajmice Anrija iz Njujork Red Bulsa.

LONDON - Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je britanskim novinarima da klub sa Emirata neće po treći put angažovati svog najboljeg strelca u istoriji, Francuza Tijerija Anrija.

"Teo Volkot i Olivije Žiro već su dokazali da imamo dva vrhunska napadača u ekipi i nećemo rizikovati dovođenjem trećeg. Uostalom, Anri se tek vratio s praznika i trebalo bi mu tri do četiri nedelje da uđe u takmičarsku formu. Pored toga, imao je dugu i napornu sezonu u MLS ligi", rekao je Venger za londonski "San".

Legenda "tobdžija" za vreme pauze u MLS ligi trenira sa ekipom Arsenala i bio je blizu povratka u klub kao pozajmljeni igrač, ali je Venger ipak odlučio da ne rizikuje i njegovim angažovanjem eventualno poremeti napadački red koji je ove sezone veoma efikasan.

Tridesetpetogodišnji Anri je stekao svetsku slavu igrajući za Arsenal od 1999. do 2007, postigavši za taj klub rekordnih 228 golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track