Viljaš-Boaš: Murinjo je najbolji svih vremena

Ko će kome

Viljaš-Boaš: Murinjo je najbolji svih vremena

Fudbal -
Menadžer Totenhema, koji je bio Murinjov pomoćnik dok je vodio Porto, smatra da je trofejni stručnjak uzor za ostale portugalske trenere

LONDON - Portugalski fudbalski stručnjak Andre Viljaš-Boaš rekao je da izuzetno ceni zemljaka Žozea Murinja, priznajući da je zajednički rad sa aktuelnim trenerom madridskog Reala za njega bilo jedinstveno iskustvo.

"Govorimo o verovatno najboljem treneru svih vremena. Teško je naći nekoga sa toliko profesionalizma, posvećenosti i poznavanja fudbalske igre. Srećom, on je video u meni dobrog profesionalca u proučavanju protivničkih utakmica, bila je privilegija raditi s njim, to je jedinstveno iskustvo", izjavio je Viljaš-Boaš.

Menadžer Totenhema, koji je bio Murinjov pomoćnik dok je vodio Porto, smatra da je trofejni stručnjak uzor za ostale portugalske trenere.

"Ovo je ključni momenat u razvoju portugalskih trenera. "Murinjo efekat" je odličan primer za ovu novu generaciju, mnogo ljudi pokušava da analizira šta on radi. To bi moglo da trasira put portugalskim stručnjacima za rad u inostranim klubovima", poručio je Viljaš-Boaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track