GENERALNA PROBA: Šahtjor testira Zvezdu

Pripreme

GENERALNA PROBA: Šahtjor testira Zvezdu

Fudbal -
Crveno-beli će na pripremama u Turskoj odigrati 12 mečeva

BEOGRAD - Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je danas da je planirano da na pripremama za prolećni deo sezone u Turskoj odigra 12 utakmica, ali da spisak rivala nije konačan i da su moguće promene.

Crveno-beli će u prvom delu igrati protiv turskog trećeligaša Ejupa 21. januara, 24. protiv nemačkog četvrtoligaša Berlina i tri dana kasnije sa ruskim Amkarom.

Kako je planirano, u drugom delu priprema koji će se obaviti od 8. do 20. februara takođe u Turskoj, Zvezda će igrati protiv austrijskog Rida, gruzijske Lokomotive, slovačkog Slovana, Šana iz Lihtenštajna, švedskog Esbjerga, danskog Randersa, rumunskog Petroluls, amatera austrijskog Salcburga i na kraju sa šampionom Ukrajine Šahtjorom.

"Tokom prve faze svi igrači će dobiti pođednaku minutažu, odnosno igraće po 45 minuta. Nakon toga, u drugom delu pripremnog perioda igraćemo utakmice skoro svaki dan, i igrači će na terenu provoditi po 90 minuta", rekao je trener Crvene zvezde Aleksandar Janković.

Vezista crveno-belih Luka Milivojević istakao je da njegov klub može da nadoknadi šest bodova zaostatka za vodećim Partizanom na tabeli Super lige, ali samo ako se dobro spremi.

"Došle su informacije da su pripreme kod trenera Jankovića izuzetno naporne, ali ne znam kod kog trenera nisu. Još nismo ni počeli sa radom, a ispada da se žalimo. U interesu nam je da se spremimo maksimalno kako bismo na proleće od prvog meča sa Javorom krenuli u seriju pobeda", istakao je Milivojević.

On je rekao da je svestan da se klub nalazi u nezavidnoj situaciji i da od njega i njegovih saigrača mnogo zavisi put stabilizacije Zvezde.

"Mislim da možemo da stignemo prednost rivala... I ne želim da "mislimo", već da je anuliramo i osvojimo prvenstvo. U toku jesenje polusezone u jednom trenutku bili smo i na minus osam, bili smo prvi na tabeli, a na kraju mogli smo da završimo sa tri boda manje u odnosu na "večitog" rivala da nismo izgubili od Vojvodine. Sve to pokazuje da je prednost dostižna", rekao je Milivojević.

Fudbaleri Zvezde okupiće se u sredu, 9. januara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track