Blater: Boateng je pogrešio što je izašao sa terena
Foto: Rojters

Nije rešenje

Blater: Boateng je pogrešio što je izašao sa terena

Fudbal -
Prvi čovek FIFA-e tvrdi da nije rešenje izaći sa terena kada krenu rasističke uvrede

LONDON - Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater smatra da je igrač Milana Kevin-Prins Boateng pogrešio kada je napustio teren revoltiran zbog rasističkih uvreda tokom prijateljske utakmice protiv nižerazrednog tima Pro Patrija u četvrtak.

Meč u gradu Busto Arzicio, u pokrajini Lombardija, prekinut je u 26. minutu nakon što su domaći navijači vređali tamnopute igrače roso-nera, a Boateng je zbog rasističkog dobacivanja huligana skinuo dres, šutnuo loptu na tribine i krenuo ka svlačionici. Njegov primer sledili su ostali igrači Milana, koji nisu želeli da nastave utakmicu.

"Ne mislim da je rešenje izaći sa terena. Mislim da ne treba bežati, jer na taj način ekipa gubi utakmicu. Ovo pitanje je veoma osetljiva tema, ali ponavljam da imamo nultu toleranciju prema rasizmu na stadionima. Moramo da se borimo protiv toga", izjavio je Blater za sajt lista "Nasional" iz Abu Dabija.

On je dodao da se sa rasistima treba boriti na drugi način, podsetivši da će klubovi i dalje gubiti utakmice ukoliko igrači napuste teren iz bilo kog razloga.

"Jedino rešenje su oštre sankcije, oduzimanje bodova ili nešto slično. Ta utakmica je primer da navijači treba da se ponašaju primerno, jer, kako sam shvatio, igrač je napustio teren i ostali su krenuli za njim. Navijači posle ne mogu da nastave sa uvredama. Ponavljam da se moramo boriti protiv rasizma apsolutno bez tolerancije", istakao je Blater.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track