BIO U ISTOJ SITUACIJI: Tevez pomaže Baloteliju

Klupski drugovi

BIO U ISTOJ SITUACIJI: Tevez pomaže Baloteliju

Fudbal -
Italijan bi mogao da napusti Siti zbog nedavnog sukoba sa menadžerom Robertom Manćinijem

LONDON - Napadač Mančester sitija Karlos Tevez rekao je danas da želi da pomogne kolegi Mariju Baloteliju kako bi kontroverzni fudbaler sačuvao svoje mesto u timu aktuelnog prvaka Premijer lige.

Balotelijeva budućnost u Sitiju je dovedena u pitanje, zbog nedavnog sukoba sa menadžerom Robertom Manćinijem, posle čega je napustio trening Sitija.

Italijan je prethodno pretio da će tužiti klub redovnom sudu zbog novčane kazne od 340.000 funti, ali je na kraju odustao od te namere.

"Pokušaću da pomognem Mariju. Razgovaram sa njim na terenu i van njega. Bio sam u takvoj situaciji i ne želim da pravi iste greške kao ja. Takve stvari se dešavaju i u ostalim klubovima, ali kad si u Sitiju, svetla javnosti su uperena na sve nas, posebno na Roberta i Marija. On radi dobro, trenira i pokušava da napreduje", rekao je Tevez za engleske medije.

U sličnoj situaciji Argentinac je bio pre godinu i po dana, kada je na meču Lige šampiona protiv Bajerna odbio da uđe sa klupe i na taj način došao u sukob sa Manćinijem.

Tevez je tri meseca bio u domovini, ali se na kraju vratio, izvinio menadžeru i doživeo da mu navijači sada pevaju pesme.

Bivši fudbaler Čelsija, a sada menadžer Votforda Đanfranko Zola dobro poznaje Balotelija sa kojim je sarađivao u mladoj reprezentaciji Italije. On donekle razume Balotelijevo ponašanje, jer je "mlad i nije imao najsrećnije detinjstvo".

"On je veoma talentovan napadač, poseduje fudbalsku inteligenciju, snažan je, igra sa obe noge i ne uspaniči se kad izađe pred golmana. Ne znam da li Mančester Siti želi da ga istrpi i u to ne mogu da ulazim, ali šteta je da mladi fudbaler sa toliko potencijala prolazi kroz težak period. To me zabrinjava, jer ga poznajem", rekao je Zola.

Baloteli je u dosadašnjem delu sezone u svim takmičenjima odigrao 15 utakmica i postigao tri gola za Siti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track