BENITEZ BRANI BANETA: Svako može da pogreši

Krivac za poraz

BENITEZ BRANI BANETA: Svako može da pogreši

Fudbal -
Svonsi je pobedio Čelsi s 2:0 u prvom meču polufinala Liga kupa, a glavni krivac za oba gola bio je Ivanović

LONDON - Menadžer Čelsija Rafael Benitez rekao je da srpski igrač Branislav Ivanović nije glavni krivac za poraz od Svonsija u prvom meču polufinala Liga kupa i istakao da svaki fudbaler može da pogreši.

"Svakom igraču može da se desi da napravi neku grešku. To za mene nije najvažnija stvar. Ivanović se trudio da pruži maksimum. Ovakve situacije se dešavaju u fudbalu, a najvažnije je da ekipa ide dalje i da ne posustane", kazao je Benitez za sajt Čelsija.

Oba pogotka Svonsija pala su nakon grešaka Ivanovića, a strelci su bili Miču u 39. i Grejem u prvom minutu sudijske nadoknade.

"Jasno je da Svonsi sada ima veliku prednost, ali pokušaćemo na njihovom terenu u revanšu da što pre postignemo gol i videćemo šta će se desiti", zaključio je Benitez.

Engleski mediji navode da je Ivanović bio besan na sebe po završetku utakmice, da se u svlačionici izvinio saigračima, kao i da mu niko od njih nije zamerio na greškama.

"Baš sam se osramotio pred saigračima. Odgovornost i krivica za ovaj poraz idu isključivo na moju adresu. Ovaj poraz nam je najmanje trebao u vreme kad se borimo da stanemo na noge. Srećom, imamo još 90 minuta da ispravimo ovo što sam ja greškama upropastio i da obezbedimo finale", istakao je Ivanović.

Revanš meč polufinala Liga kupa između Svonsija i Čelsija igra se 23. januara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track