VILOTIĆ: Prija mi interesovanje Intera i Lacija

Zadovoljan u Švajcarskoj

VILOTIĆ: Prija mi interesovanje Intera i Lacija

Fudbal -
Upoznat sam sa novinskim natpisima iz prethodnih dana i mogu samo da kažem da mi veoma gode - rekao je Vilotić

BEOGRAD - Nekadašnji kapiten fudbalera Crvene zvezde Milan Vilotić, koji ove sezone sa velikim uspehom igra za švajcarski Grashopers rekao je danas da mu prija interesovanje Intera i Lacija, ali da sigurno neće menjati klub do kraja sezone.

"Upoznat sam sa novinskim natpisima iz prethodnih dana i mogu samo da kažem da mi veoma gode, ali realan sam i svestan da za svaki korak unapred u karijeri mora mnogo stvari da se poklopi i konkretno moram da nastavim sa napretkom u igri. Prvi put posle nekoliko godina, potpuno sam van stresa kada je prelazni rok u pitanju. Potpisao sam ugovor sa Grashopersom na tri godine i već u prvoj sezoni imam šansu da dođem do titule. S obzirom na to, posle razgovora sa menadžerom, odlučili smo da do juna budemo skoncentrisani na obaveze u klubu", rekao je Vilotić.

Grashopers trenutno ima prednost od četiri boda u odnosu na Bazel i Sent Galen, sto je napredak u odnosu na prethodnu sezonu.

"Grashopers je prošle sezone primio 66 golova i da Ksamaks nije izbačen iz lige, a Sionu oduzeto 36 bodova, klub bi bio u drugoj ligi. U ovih šest meseci uspeli smo da vežemo devet pobeda i među njima, na sedam uzastopnih nismo primili gol i time smo oborili rekord lige. Nova uprava je angažovala tri nova fudbalera, medu kojima sam i ja, sa željom da klub krene polako da se vraća tamo gde pripada, a to je borba za trofeje. Otkad sam stigao, predstavljali su me kao veliko pojačanje, pa mi je to dosta olakšalo poziciju i dalo prostor za lakšu adaptaciju", objasnio je Vilotic.

Defanzivac Grashopersa smatra da je švajcarska liga jača od srpske, a da nije mnogo udaljena od ostalih, jačih evropskih liga.

"Osnovna razlika izmedu švajcarskog i srpskog fudbala je u tome što je ovde sve posvećeno vrlo brzoj igri. Infrastruktura im je odlična, pogotovo nakon organizacije Evropskog prvenstva i liga je dosta napredovala, pogotovo u poslednjih pet šest godina. Kao dokaz toga, sledeće godine prvak države direktno ide u Ligu šampiona. To je i čini savršenom ligom za mene i ako budem uspeo ovde da se dokažem, biću spreman za naredni korak u karijeri", proučio je 26. godišnji defanzivac.

Vilotić je bio član Crvene zvezde iz koje je otišao uz dosta pompe i za koju smatra da može da se stabilizuje i da osvoji titulu ove sezone, uprkos tome što Partizan ima prednost.

"I dalje sam veliki navijač i optimista sam po pitanju stabilizacije kluba, što je glavna stvar. Verujem da ekipa ove godine može da osvoji titulu", rekao je Vilotić i dodao da će nacionalnom timu biti potrebno sreće u kvalifikacijama za Brazil 2014.

"Moramo da budemo realni što se tiče reprezentacije, ali isto tako treba da pružimo maksimalnu podršku savezu i selektoru, kao i svim igračima koji budu pozvani. Pratim reakcije i novinara i javnosti na rezultate u ovim kvalifikacijama i ne slažem sa negativnim komentarima. Imamo dosta vrhunskih fudbalera, sa velikom talentom i mislim da ako nas sreća bude poslužila u pravom trenutku, opet ćemo se radovati uspesima reprezentacije", zaključio je Vilotić, koji je do sada odigrao tri utakmice za državni tim Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track