Boateng prošao bez kazne zbog napuštanja terena

Vređan na rasnoj osnovi

Boateng prošao bez kazne zbog napuštanja terena

Fudbal -
Boateng je, ljut zbog uvreda na rasnoj osnovi, napustio teren na meču sa Pro Patrijom, a to su učinili i fudbaleri Milana

RIM - Disciplinska komisija italijanske Serije A odlučila je danas da ne kazni Milan i fudbalera tog kluba Kevina Prinsa Boatenga zbog napuštanja terena na prijateljskom meču sa niželigašem Pro Patrijom.

Boateng je, ljut zbog uvreda na rasnoj osnovi, na pomenutoj utakmici šutnuo loptu u publiku, krenuo u svlačionicu, a to su učinili i njegovi saigrači, tako da je meč sa Pro Patrijom prekinut posle 26 minuta.

"Prema važećim pravilima, nijedna ekipa ili pojedinac ne mogu da prekinu ili napuste utakmicu ako to nije u skladu sa odlukom sudije. Ipak, zbog osnovnih vrednosti koje sport neguje, ne možemo da kaznimo nikoga zbog podrške čoveku koji je bio žrtva vulgarnih uvreda samo zbog boje svoje kože", navodi se u saopštenju disciplinske komisije Serije A.

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater podržao je Boatenga u borbi protiv rasizma, ali je istakao kako utakmica nije trebalo da bude prekinuta.

Italijanski advokat Matija Grasani istakao je da bi incident sa ovog meča mogao da bude i prekretnica kada su u pitanju slučajevi rasizma na stadionima.

Ekipa Pro Patrije će zbog pomenutog incidenta naredni prvenstveni meč u četvrtoj ligi igrati bez prisustva publike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track