SENZACIJA: Gvardiola potpisao za Bajern!

Zvanično

SENZACIJA: Gvardiola potpisao za Bajern!

Fudbal -
Gvardiola je sa minhenskim velikanom potpisao ugovor na tri godine, odnosno do juna 2016.

MINHEN - Trofejni španski fudbalski trener Pep Gvardiola od sledeće sezone vodiće ekipu Bajerna, potvrdio je danas najtrofejniji nemački klub.

Kako je objavljeno na sajtu Bajerna, Gvardiola je sa minhenskim velikanom potpisao ugovor na tri godine, odnosno do juna 2016.

"Drago nam je što smo uspeli u ovoj misiji, pobedili smo nekoliko klubova koji su bili u trci za Gvardiolin potpis. Radi se o jednom od najboljih trenera na svetu i verujemo da će on dati mnogo, ne samo Bajernu, već i celom nemačkom fudbalu", rekao je direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige.

Pored nemačkog kluba, za Gvardiolu su interesovanje pokazivali i Mančester Junajted, Mančester Siti, Čelsi, Milan i Pari Sen Žermen.

Gvardiola će na klupi Bajerna zameniti Jupa Hajnkesa.

"Zahvalni smo Hajnkesu na svemu što je uradio, verujemo da će mu ekipa prirediti pravi oproštaj na proleće. Gvardiola je prava zamena za trenera takvog kalibra", kazao je predsednik Bajerna Uli Henes.

Gvardiola je prošlog proleća napustio Barselonu posle četiri sezone tokom koji je osvojio 14 trofeja, uključujući i dve Lige šampiona.

Posle toga, rešio je da godinu dana odmori od fudbala i provede sa porodicom u Njujorku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track