Urugvaj zbog nasilja deset dana bez fudbala
Foto: Kurir

Nasilje

Urugvaj zbog nasilja deset dana bez fudbala

Fudbal -
To je odgovor na nasilje na meču između Penjarola i Nasionala, u kojem je golman Nasionala Horhe Bave udario policajca i zatim bio uhapšen

Urugvaj je zabranio da se u narednih deset dana igra fudbal, kao odgovor na nasilje na meču između Penjarola i Nasionala, u kojem je golman Nasionala Horhe Bave udario policajca i zatim bio uhapšen.

Ovo je saopštio predsednik Urugvajske fudbalske asocijacije Sebastijan Bauza.

"Složili smo se sa ministrom unutrašnjih poslova da postoje neke granice koje ne smeju biti predjene", rekao je Bouza.On je istakao da incidenti koji su se dogodili van i na stadionu Sentenario "ne smeju više da se ponove". Uoči meča, u pucnjavi u centru grada, u obračunu dve huliganske grupe, teško je povređen jedan mladić koji je i dalje na intenzivnoj nezi.

Policija je po završetku meča ušla na teren, kako bi odbranila sudiju od napada igrača Nasionala. Hapšenje golmana Bave naložio je sudija Alehandro Gvido koji je incident video tokom TV prenosa. Bava je proveo noć u pritvoru, odakle je pušten sledećeg dana pošto se javno izvinuo zbog napada na policajca.

Zbog zabrane, Penjarol neće moći da igra finale južnoameričkog Bimbo kupa protiv argentinskog drugoligaša Atletiko Tukumana koje je zakazano za subotu.

http://www.youtube.com/watch?v=x1ZJmoitgcA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track