UPORNI ITALIJANI: Maradona, dug nije oprošten!

Džabe se ponadao

UPORNI ITALIJANI: Maradona, dug nije oprošten!

Fudbal -
Poreske vlasti Italije poručile Argentincu da nisu zaboravile na utaju poreza od 40 miliona evra

Moraće da plati.Poreska policija Italije nije oprostila dug od 40 miliona evra Dijegu Maradoni (52), koji je napravio dok je igrao za Napoli. Tako su vlasti demantovale njegovog advokata Anđela Pizanija, koji je pre nekoliko dana za italijansku televiziju izjavio da je Argentinac oslobođen plaćanja poreza.Država Italija htela je da Maradoni oprosti dug, ali zbog velike ekonomske krize tako nešto je neizvodljivo.- Dijego Armando Maradona može doći u Italiju, i to od ovog petka, kao slobodan čovek. Njegova najgora noćna mora je završena, oslobođen je optužbi - rekao je Anđelo Pizani.Međutim, italijanske vlasti to su odmah demantovale u svom zvaničnom saopštenju:- Centralna poreska komisija nije poništila niti oprostila dug od 40 miliona evra koji gospodin Maradona ima prema poreskim vlastima. Argentinac se i dalje tereti za taj iznos.Pre osam godina italijansko pravosuđe odredilo je da je Maradona dužan državi pomenutih 40 miliona evra zbog utaje poreza u vreme kad je kao fudbaler igrao za Napoli, od 1984. do 1991. godine.

Ima sina u NapuljuDijego Maradona ima veliku želju da se vrati u Napulj. Tamo živi i njegov sin Dijego Sinagra, koji profesionalno igra fudbal na pesku.- Sanjam da se vratim u Napulj. Imam poteškoća da uđem u Evropsku uniju zbog problema s porezom. Nadam se da će neko jednom reći da se Maradona može vratiti u Napoli bez briga i problema - poručio je Argentinac.

Mikoli kupio „rolekse“Zanimljivo je da je Dijegu Maradoni tokom poslednja dva dolaska u Italiju poreska uprava konfiskovala dva časovnika marke „roleks“, kao i dijamantsku minđušu, koje je posle na aukciji kupio italijanski fudbaler Fabricio Mikoli.- Minđušu sam platio 25.000 evra, a i satovi su moji. Volim Maradonu, imam istetoviranog Če Gevaru kao i on, a sinu sam dao ime Dijego - otkrio je Mikoli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track