NOVI TRIJUMF: Partizan slavio u meču punom preokreta!

Debitovali Luka i Kojić

NOVI TRIJUMF: Partizan slavio u meču punom preokreta!

Fudbal -
Najzaslužniji za drugi trijumf crno-belih bio je mladi Aleksandar Mitrović
1 / 5

ANTALIJA - Fudbaleri Partizana pobedili su u prijateljskom meču ekipu kineskog Đangsua rezultatom 3:2.

Najzaslužniji za pobedu crno-belih u uzbudljivom meču punom preokreta bio je mladi Aleksandar Mitrović koji je postigao dva gola i iznudio jedanaesterac za svoj tim.

Crno-beli su u Antaliji odigrali ukupno sedam utakmica i zabeležili tri dve pobede, jedan remi i tri poraza.

http://www.youtube.com/watch?v=9tN0LBPST2Y

Đangsu je sa klupe predvodio srpski stručnjak Dragomir Okuka, koji je od strane FSS nedavno proglašen za najboljeg srpskog trenera u 2012. godini. Za kinesku ekipu igrao je i bivši fudbaler Zvezde Aleksandar Jevtić.Partizan je sjajno otvorio utakmicu. Već u petom minutu mladi Aleksandar Mitrović preciznim udarcem u levi ugao doneo je prednost svom timu (1:0).U narednih petnaestak minuta meča, kineski tim je u potpunosti preuzeo inicijativu. Igra se odvijala ispred gola Vladimira Stojkovića, ali je odbrana Partizana uspevala ukroti napade rivala.U 15. minutu utakmice usledili su oštri protesti fudbalera Đijangsua. Naime kineski fudbaleri su smatrali da je Marko Živković igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali sudija nije dosudio jedanaesterac. U finišu prvog poluvremena Đijangsu je zasluženo stigao do izjednačenja. Kineski tim je odlično iskoristio lošu reakciju odbrane crno-belih. Bugarin Ivanov se "zalepio" za Jevtića, što je iskoristio Lubo Fei koji je neopaženo ušao u šesnaesterac i postigao pogodak za 1:1.Već na samom startu drugog poluvremena Đijangsu dolazi do potpunog preokreta. Ponovo je odbrana crno-belih kiksirala. Nakon agresivne igre kineskih fudbalera Ivanov je izgubio loptu, pokušao je da ukliza kako bi ispravio grešku, međutim, uspeo je samo da pogodi Balija, od koga se lopta odbila u mrežu (2:1).Desetak minuta kasnije ponovo se u glavnoj ulozi ispred gola Đijangsua našao mladi Aleksandar Mitrović. Njega je u šesnaestercu povukao bivši fudbaler Zvezde Jevtić, pa je sudija pokazao na belu tačku. Siguran egzekutor bio je reprezentativac Srbije, Marko Šćepović (2:2).

U 67. minutu utakmice crno-beli su nakon sjajne akcije stigli do preokreta. Čak četiri fudbalera učestvovala su u akciji koja je krunisana novim golom Mitrovića na petercu. Prelepa akcija za drugo vođstvo Partizana (3:2).

U 75. minutu utakmice u igru je umesto Šćepovića ušao debitant Nemanja Kojić, dok je pet minuta kasnije Lolu Smiljanića zamenio Predrag Luka.

ANTIĆ PRATIO MEČPola sata pred početak utakmice stigli su gosti iz Šandonga – Radomir Antić, Darko Belojević Aleksandar Rogić i nekoliko rukovodilaca kluba. Utakmici je prisustvovao i Antićev sin Dušan.

Vermezović: Primili smo smešne golove

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović analizirao je igru na meču sa Đijangsuom, ali uprkos pobedi nije bio preterano zadovoljan.

"Rezultat nam još uvek nije u prvom planu, već su u prvom planu neke druge stvari. Ovo je bio najozbiljniji protivnik do sada, ima odličnog trenera. Mi smo nekim igračima izmenili pozicije i probali neke nove stvari, a drago mi je zbog Kojića i Luke koji su imali priliku da debituju", kaže Vermezović i konstatuje da odlazak reprezentativaca ipak ne bi trebalo da bude prevelik problem.

"Imaćemo 20 igrača na raspolaganju i u sledeća dva meča će svi dobiti priliku, dodao je strateg crno-belih koji se zatim osvrnuo na propuste u odbrani."Dobili smo baš smešne golove, posebno drugi. Verujem da se takve greške više neće ponoviti. Jedino me brine što se to desilo našim najiskusnijim igračima, ali dobro je da se to desilo sada jer ne mogu da verujem da se takve greške mogu ponoviti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track