Osvajanje Zagreba počinje na Kipru
Foto: Dado Đilas

„Orlovi“ u Nikoziji

Osvajanje Zagreba počinje na Kipru

Fudbal -
Fudbaleri Srbije danas (17.00) igraju prijateljsku utakmicu, koja je generalka pred gostovanje Hrvatskoj u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Usputna stanica.Reprezentativci Srbije danas protiv Kipra (17.00) u Nikoziji igraju prijateljsku utakmicu ne bi li još jednom pobedom, posle odlične partije u novembru sa Čileom, zaradili poverenje svojih navijača pred martovske duele za bodove s Hrvatima i Škotima. Mladi Filip Đuričić kaže da ga povratak na Kipar podseća na prošlu godinu, kad je baš na ostrvu dobio priliku da debituje za A reprezentaciju kod tadašnjeg v. d. selektora Radovana Ćurčića.- Prošle godine, negde u ovo vreme, debitovao sam za A reprezentaciju Srbije na utakmici protiv Kipra. Lepa sećanja, ali od sećanja se ne živi. Čeka nas ne toliko atraktivan, ali svakako važan meč. To je još jedna prilika da se igrački upoznamo i uigramo. Igraćemo s maksimalnom ozbiljnošću, bez obzira na to što je reč o prijateljskoj utakmici - rekao je Đuričić.Kod fudbalera Herenvena dosadašnji učinak „orlova“ ne budi prijatna osećanja.- Bilo je veoma turbulentno. Iskreno, bilo je mnogo dobrih, ali i dosta loših stvari. Dok postoji tračak nade, mi ćemo verovati i boriti se za odlazak na Svetsko prvenstvo. Biće teško, utakmica protiv Hrvatske jedna je od odlučujućih i u tih 90 minuta moramo bukvalno da izvučemo sve iz sebe za pobedu.

Kuzmanović: Deki je važan!Povratnik u nacionalni tim Zdravko Kuzmanović kaže da pred meč s Hrvatskom ne treba previše filozofirati.- Rešenje je jednostavno. Pobedom u Hrvatskoj sve bi se okrenulo u našu korist - priča Kuzmanović i naglašava važnost povratka Dejana Stankovića u ekipu:- Samo mi koji smo igrali s njim možemo da govorimo o Dekijevom uticaju na kolektiv kad je deo ekipe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track