DROGBA: Hoću da donesem pehar LŠ u Istanbul!

Veruje u novi klub

DROGBA: Hoću da donesem pehar LŠ u Istanbul!

Fudbal -
Novo pojačanje Galatasaraja najavljuje borbu za trofeje

ISTANBUL - Jedan od najboljih afričkih fudbalera svih vremena Didije Drogba rekao je danas da mu je cilj da sa Galatasarajem osvoji trofej u Ligi šampiona.

"Došao sam u klub kako bi postali prvaci Evrope. Galatasaraj je veliki klub, ne samo u Turskoj, već i u evropskim okvirima. Ove sezone već su izborili osminu finala LŠ, a ja bih voleo da drugu godinu zaredom osvojim taj trofej", rekao je Drogba.

Drogba je prošle sezone u dresu Čelsija postao prvak Evrope, a "plavci" su u finalu, posle penala, savladali minhenski Bajern.

Fudbaler iz Obale Slonovače je prvi deo ove sezone proveo u kineskom Šangaju, a sa Galatasarajem je potpisao ugovor na godinu i po dana.

Pored Drogbe, istanbulski klub je u ovom prelaznom roku već doveo jednog poznatog internacionalca, Holanđanina Veslija Snajdera iz Intera.

Za turski klub još od ranije igraju i Felipe Melo, Johan Elmander, Emanuel Ebue i Fernando Muslera.

"Snajder je zaista veliko fudbalsko ime. Drago mi je što ću imati priliku da igram sa njim. Poznajem i ostale strance u ekipi. Ebue mi je rekao da je Galatasaraj postao veliki klub, sa najvišim ciljevima", naveo je Drogba.

On je dodao da i je Galatasaraj prošle sezone pokušao da ga dovede, ali je Čelsi tada odbio ponudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track