HAOS U JERUSALIMU: Zapaljene prostorije Beitara

Nema povređenih

HAOS U JERUSALIMU: Zapaljene prostorije Beitara

Fudbal -
Nepoznati počionioci zapali su prostorije poznatog izraelskog kluba

JERUSALIM - Nepoznati počinioci zapalili su noćas deo prostorija fudbalskog kluba Beitar iz Jerusalima, dan pošto su četvorica navijača ove ekipe optužena za rasističke stavove prema igračima muslimanske veroispovesti.

Portparol lokalne policije Miki Rozenfeld kazao je da nije bilo povređenih u požaru, ali da je materijalna šteta značajna, a oštećeni su i neki od pehara u trofejnoj sali.

"Prema prvim saznjanima, u podmetanju požara učestvovalo je više osoba", dodao je Rozenfeld.

Pomenuti navijači Beitara juče su se pojavili pred sudom zbog učešća u protestima protiv odluke kluba da dovede dva igrača muslimanske veroispovesti iz Čečenije.

"Policija će morati gvozdenom pesnicom da reši ovaj problem. Moramo da se borimo protiv rasizma i nasilja", kazao je gradonačelnik Jerusalima Nir Barkat.

Većinu navijača Beitara čine pristalice izraelske ekstremne desnice, pa je klub često imao probleme sa kaznama i suspenzijama zbog ispada svojih pristalica. Takođe, za ovaj klub do sada nije igrao nijedan Arapin.

Uprava Beitara zatvorila je na pet utakmica tribinu na stadionu Tedi Kolek na kojem se okupljaju najvatrenije pristalice, a zbog uvreda na račun svojih igrača muslimanske veroispovesti klub će morati da plati i novčanu kaznu od 13.500 dolara.

Od 2005. godine Beitar je čak 20 puta bio pod istragom disciplinskih organa Fudbalskog saveza Izraela.

Ekipa Beitara trenutno zauzima šesto mesto na tabeli šampionata Izraela sa 13 bodova manje od Makabija iz Tel Aviva.

Ovaj klub je do sada šest puta bio prvak Izraela, a sedam puta je osvajao nacionalni kup.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track