Rikelme po treći put potpisao za Boku

Rikelme po treći put potpisao za Boku

Fudbal -
Detalji transfera nisu saopšteni, ali sigurno je da će navijači na čuvenoj "Bombonjeri" sa oduševljenjem dočekati igrača koji je prvi put stigao u klub kao 18. godišnjak 1996. godine

BUENOS AIRES - Bivši argentinski fudbalski reprezentativac Huan Roman Rikelme po treći put u karijeri postao je član Boke Juniors i pokazao koliko voli taj klub, pošto je prekršio usmeni dogovor o prelasku u Tigre.

Detalji transfera nisu saopšteni, ali sigurno je da će navijači na čuvenoj "Bombonjeri" sa oduševljenjem dočekati igrača koji je prvi put stigao u klub kao 18. godišnjak 1996. godine. Ostao je šest sezona pre nego što se preselio u Barselonu i za to vreme osvojio tri šampionske titule i dva Kupa Libertadores.

Nakon tri godine u Kataloniji i još dve u Viljarealu Rikelme se 2007. godine vratio u Boku i u narednih pet sezona osvojio još dve nacionalne titule i jedan Kup Libertadores.

Od leta nije imao ugovor, spekulisalo se da će karijeru nastaviti u Australiji ili Americi, imao je ponudu brazilskog Palmeirasa, pre nekoliko dana navodno je postigao dogovor sa Tigreom, ali je novi poziv Boke sve promenio.

Argentinski mediji prenose da će se sa Rikelmeom u klubu vratiti i čuveni trener Karlos Bjanki, koji je na klupi žuti-plavih osvojio četiri titule i tri Kupa Libertadores.

Rikelme je za reprezentaciju Argentine u periodu od 1997. do 2008. godine odigrao 51 utakmicu i postigao 17 golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track