Dauda je Zvezdin Dijara

Poslednje pojačanje

Dauda je Zvezdin Dijara

Fudbal -
Stojadinović: Brži je i kvalitetniji od bivšeg igrača Partizana, a svi znamo koliko je opasan Senegalac

Mudrinski dobio partnera.Pred kraj prelaznog roka Crvena zvezda nije dovela štopera Tijaga Elena, ali jeste napadača Abiolu Daudu. Kako za Kurir kaže sportski direktor crveno-belih Zoran Stojadinović, klub je dobio brzog i dobrog strelca koji po svojim fizičkim karakteristikama podseća na bivšeg igrača Partizana Laminea Dijaru.Abiola Dauda (24) rođen je u Nigeriji, a u Zvezdu je došao kao slobodan igrač i s klubom potpisao ugovor na dve i po godine. Protekle četiri godine proveo je u švedskom klubu Kalmar. Odlikuju ga brzina i snaga.- Kada bih opisivao Daudu, rekao bih da je on bolja i kvalitetnija verzija Dijare! Svi veoma dobro znamo kakav je igrač Senegalac i šta je doneo Partizanu. Dauda može igrati kao centralni vezni, ali i po boku, pa sam ubeđen da će biti sjajan partner Mudrinskom - rekao je Stojadinović i nastavio:- Dve nedelje sam bio na vezi s njegovim menadžerom. Imao je dve ponude iz Rusije i Kine, vredne 400.000 evra, ali Dauda nije hteo tamo da ide. Potpisali smo ga bukvalno u pet minuta do 12. Zadovoljan sam njegovim dolaskom, nadam se da ćemo imati koristi, ali krivo mi je što u vezi s Tijagom Elenom nismo bili složniji i udruženiji.Stojadinović je juče na pomoćnom terenu posmatrao Rumuna Roberta Moglana (18), koji je na probi iz Ocelula.

Nigerijac voli AlijaAbiola Dauda igrao je ulični fudbal u Nigeriji, a u Švedskoj je sa 18 godina počeo karijeru u četvrtoligašu Solversborgsu. Vernik je i veliki navijač Arsenala. Voli da citira jednog od najvećih boksera sveta Muhameda Alija, a njegovu maksimu koristi u životu:Mrzim svaki minut treninga, ali vodim se logikom - pati sada i ceo život ćeš živeti kao šampion.

Mnogo je šest bodovaZoran Stojadinović ceni Partizan i ono što je uradio njegov kolega Ljubiša Tumbaković u prelaznom roku:- Želimo titulu, ali budimo realni, šest bodova je mnogo u 15 utakmica naše lige. Partizan se baš dobro pojačao, ali imamo šansu da ih napadnemo. Sale Janković dobro radi i očekujem da će ekipa igrati makar 30 odsto bolje nego jesenas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track