RONALDO: Želim da prestignem Raula

RONALDO: Želim da prestignem Raula

Fudbal -
Portugalac za cilj istakao nameru da postane najbolji strelac u istoriji madridskog kluba u prvenstvu Španije

MADRID - Napadač Reala Kristijano Ronaldo izjavio je španskim medijima da mu je cilj da postane najbolji strelac u istoriji "kraljevskog kluba" kada su u pitanju utakmice španskog prvenstva. Portugalac je trenutno na šestom mestu sa 182 postignuta pogotka, a krajnji cilj mu je da "skine" Raula Gonzalesa koji je neprikosnoveni lider sa 323 pogotka po meču.

Ronaldo je po proseku postignutih golova (1.02 po meču) ubedljivo prvi. Na 179 mečeva za tri i po godine postigao je 182 pogotka. Ukoliko nastavi tim tempom biće mu potrebno još oko 130 utakmica do rekorda, ili otprilike tri godine. S obzirom na ovu želju, to bi praktično značilo da Ronaldo neće uskoro nigde sa Santjago Bernabea.

"Čast mi je da sam među najboljim strelcima kluba. Videti ime među velikanima kao što su Raul, Di Stefano, Puškaš... Ponosan sam i srećan zbog toga. Rekordi su tu da se ruše. Neću ih rušiti samo ja, već i generacije novih igrača. Želim da nastavim i pokušam da budem najbolji strelac Reala u istoriji", rekao je Ronaldo.

Posle Raula, drugi na listi strelaca je Di Stefano sa 308 pogodaka, slede Santiljana sa 290, Puškaš sa 242 i Ugo Sančez sa 208 pogodaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track