UEFA: Sučeljavanje Srba i Engleza povodom nereda u Kruševcu

Nastavak rasprave

UEFA: Sučeljavanje Srba i Engleza povodom nereda u Kruševcu

Fudbal -
Zatražili smo suočavanje na sednici, što nam je i omogućeno, pa će FSS u petak na licu mesta i uz davanje usmenih iskaza predstavljati Zoran Laković i Zdravko Jokić", saopšteno je iz Saveza

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da će u petak u sedištu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Nionu biti održana sednica Komisija za žalbe povodom "slučaja Kruševac".

FSS je saopštio da je Komisiji za žalbe dostavio nove dokaze, bazirajući ih na izrečenom u prvom postupku.

"Zatražili smo suočavanje na sednici koja sledi, što nam je i omogućeno, pa će FSS u petak na licu mesta i uz davanje usmenih iskaza predstavljati Zoran Laković, generalni sekretar i Zdravko Jokić, menadžer organizacije, zadužen za organizaciju utakmice u Kruševcu - navodi se u saopštenju FSS.

Disciplinska komisija UEFA prvobitno je kaznila FSS sa 80.000 evra, a mladu reprezentaciju Srbije sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama.

Reprezentativci Srbije Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić kažnjeni su sa tri utakmice neigranja za bilo koju nacionalnu selekciju, Nikola Ninković sa dve, a Goran Čaušić sa četiri meča, dok su dvojica trenera srpske selekcije Andreja Milutinović i Predrag Katić dobili dvogodišnju suspenziju.UEFA je takode suspendovala reprezentativca Engleske Stivena Kolkera na dve utakmice, a Tomasa Insa na jednu. Disciplinski inspektor Žan Samjuel Leuba se u januaru žalio na izrečene kazne. Leuba je tražio da se FSS isključi iz sledećeg ciklusa takmičenja za igrače do 21 godine, da se srpski savez kazni sa 200.000 evra, da se kondicioni trener Andreja Milutinović suspenduje iz svih fudbalskih aktivnosti na pet godina, kao i da se fudbaler Nikola Ninković suspenduje na tri utakmice.Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a na kraju meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova dve selekcije.Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević. Rouz je posle meca rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

Predstavnici engleskog saveza, a kasnije i političari predvođeni premijerom Dejvidom Kameronom, zatražili su oštre kazne za srpski savez i reprezentaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track