Slišković: Pravi sam Englez
Foto: Saša Pavlić

Nema više ajtinks

Slišković: Pravi sam Englez

Fudbal -
Blaž Slišković u razgovoru za Kurir pričao na engleskom, koji je solidno savladao od čuvenog intervjua datog posle meča Makabi – Zrinjski

Poliglota!Čuvena izjava Blaža Sliškovića na engleskom jeziku posle utakmice Makabi - Zrinjski već godinama je hit na Jutjubu. Iskusni stručnjak u razgovoru za Kurir kaže da mu ne smeta kad se neko smeje dok gleda taj snimak i uverava da je naučio engleski.Učio francuskiDa ne bi sve ostalo samo na rečima, popularni Baka je na engleskom pričao koliko mu je drago što se u Beogradu video s bivšim fudbalerima Hajduka i srpskih klubova.- U školi sam učio engleski, ali kako sam fudbal igrao u Francuskoj i Italiji, ta dva jezika sam naučio sjajno, dok engleski nisam forsirao. Ipak, to je prioritetni jezik u trenerskom poslu i mogu da kažem da sam ga naučio vrlo dobro - rekao je Baka i onda to i dokazao na svom dobrom engleskom:- Ovo je vrlo lep dan. Srećan sam što sam ovde u Beogradu i drago mi je što sam video veliki broj prijatelja na jednom mestu. Bilo bi lepo da se ponovo sretnemo u Zagrebu, Splitu, Mostaru ili Sarajevu.Štipali ga otpozadiSlišković je takođe, ali ovoga puta na srpskom jeziku, prokomentarisao kako je nastala čuvena rečenica: „Aj tinks rezultat iz real, ju nou vot ju vont“.- Mogao sam bolje da se izrazim tom prilikom, ali na snimku se ne vidi kako me prijatelji štipkaju za zadnjicu i dekoncentrišu me. Bio sam uzbuđen jer je Zrinjski ostvario dobar rezultat. To je bio trenutak istine i nemam problem ukoliko se neko nasmeje dok gleda taj snimak. To je normalno, pa i ja bih se smejao da čujem da neko tako loše priča engleski - rekao je Slišković.

Orkestar zabavlja Zorana Simovića, Blaža Sliškovića i Vladimira Petrovića Pižona
Orkestar zabavlja Zorana Simovića, Blaža Sliškovića i Vladimira Petrovića Pižona

Super je u SkadarlijiVeterani Partizana, Crvene zvezde i Hajduka družili su se u Skadarliji, a Slišković kaže da u ovom delu Beograda nije bio više od 30 godina.- Od raspada SFRJ nekoliko puta sam bio u Beogradu, ali uvek sam imao mnogo obaveza, pa nisam imao vremena da svratim do Skadarlije. Sada sam tu posle više od 30 godina i ovde se osećam kao mladić - rekao je Slišković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track