UŽIVAO: Đoković od školice do San Sira

UŽIVAO: Đoković od školice do San Sira

Fudbal -
Koliko različitih imena za „našu“ školicu: u Meksiku se zove bebeleće, u Španiji rajela, na Filipinima piko, u Poljskoj klasi, u Brazilu amarelinja, u Italiji džoko dela setimana..., rekao je Novak

Uživao je na San Siru i najbolji teniser današnjice Novak Đoković, koji je uvek isticao svoju naklonost prema „roso-nerima“. On je prisustvovao meču, ali je pre fudbalskog spektakla na svoj uobičajeni način, preko Tvitera, komunicirao sa svojim navijačima. Tema je bila već pomalo zaboravljena ulična igra „školica“.

- Pa ovo je sjajno! Koliko različitih imena za „našu“ školicu: u Meksiku se zove bebeleće, u Španiji rajela, na Filipinima piko, u Poljskoj klasi, u Brazilu amarelinja, u Italiji džoko dela setimana, u Rumuniji sotron, na Malti pasjum, u Francuskoj lamarel, a na engleskom hopskoč. Eh, bilo bi baš lepo da se i danas deca više igraju napolju u parkovima i školskim dvorištima, a ne kod kuće uz televizor ili kompjuter. Kad sam bio mali, obožavao sam s društvom da igram fudbal u dvorištu. Zato se toliko i radujem što idem večeras na utakmicu. Upravo sam na putu za Milano. Podeliću s vama neke slike s večerašnje utakmice. Forca Milan - napisao je Nole.Do zaključenja štampanog izdanja Kurira Đoković nije postavio fotografije, pa ćemo njegove dogodovštine videti s danom zakašnjenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track