Šampanj lobira za Kosovo!

Ne odustaju

Šampanj lobira za Kosovo!

Fudbal -
Zoran Laković smatra da nekadašnji funkcioner FIFA pokušava da sakupi glasove za „kosovsku stvar“

Neće vam uspeti!Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković tvrdi da bivši visoki funkcioner FIFA Žerom Šampanj vodi glavnu reč u lobiranju da se samozvani FS Kosova primi u ovu organizaciju. On je to izjavio nakon objavljivanja informacije da je kosovski premijer Hašim Tači poslao pismo predsedniku FIFA Sepu Blateru u kojem je napisao da je neprihvatljivo da fudbalska reprezentacija ove nepriznate zemlje mora da traži dozvolu od FSS da igra mečeve.- Modaliteti za odigravanje prijateljskih mečeva su neprihvatljivi za Kosovo. Kosovo nikada neće tražiti od Srbije dozvolu za odigravanje fudbalskih mečeva - navodi se u pismu koje je Tači poslao Blateru, a Laković preko Kurira na ovo odgovara:- Sve je to nastavak vršenja pritiska, koji traje već više od dve godine. Glavni čovek koji lobira za FS Kosova je Žerom Šampanj, čije usluge nisu nimalo jeftine. On je nekada bio jedan od najbližih saradnika Sepa Blatera, ali je izbačen iz FIFA i sada lobira za turski deo Kipra i za Kosovo. Mi to veoma dobro znamo, ali smo sigurni da neće uspeti u svojim namerama.Tači i Blater su već razgovarali na ovu temu, a novi sastanak zakazan je za 22. mart, kad Srbija igra ključni meč kvalifikacija za Mundijal 2014. protiv Hrvatske. Prema Lakovićevim rečima, FSS će pratiti razvoj događaja.- Nama je meč protiv Hrvatske apsolutni prioritet i maksimalno smo okrenuti tom susretu, ali naravno da ćemo pratiti šta se događa. Svi propisi su na našoj strani i uvereni smo da pritisci neće uroditi plodom - kaže Laković.

Odbijeni još jednomFIFA je saopštila da se potpredsednik te organizacije Sener Eržik sastao s predstavnicima FS Kosova Fadiljem Vokrijem i Fazilom Berišom u Cirihu, gde im je predočio da, po Statutu FIFA, članstvo u toj organizaciji može zatražiti samo savez koji je zadužen za organizovanje i nadgledanje fudbala u državi.- Pojam država odnosi se na nezavisnu i međunarodno priznatu državu - navodi se u saopštenju FIFA.

Ko je Žerom Šampanj♦ bio saradnik Frans fudbala♦ bio šef protokola na SP 1998. godine♦ bio direktor za međunarodne odnose u FIFA♦ označavan kao jedan od vladara FIFA iz senke♦ osnivač organizacije Fudbal fjučur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track